RubrikeZanimivostiPomlad je idealen čas, da očistite svoje življenje

Pomlad je idealen čas, da očistite svoje življenje

MORDA VAS ZANIMA

Spomladi, ko se prebuja narava, tudi sami pogosto začutimo potrebo po novih začetkih in priložnostih. Lepši dnevi nas kar vabijo v naravo, v gibanje, v bolj zdravo in aktivno življenje.

- Oglas -

Morda se je čez zimo tudi v vašem življenju nabralo kar nekaj navlake (take in drugačne), ki vam preprečuje, da bi šli naprej, blokira pretok energije v vašem življenju, zavira vašo ustvarjalnost … Več različnih stvari ko imamo doma, v avtu, pisarni, torbici, na trdem disku računalnika, več energije nam vse te stvari poberejo. To, da si znamo organizirati življenje, da iz njega odstranimo ves nepotreben balast, nam na koncu da predvsem nov prostor na vseh področjih ter nam omogoči možnost za rast in razvoj.

Pomladno čiščenje

Stvari, ki jih ne uporabljate, odstranite.

To načelo lahko uporabite v čisto vseh bivalnih površinah ali pa se lotite le enega prostora, po želji. Skrbno preglejte vse predmete, ki jih imate v določenem prostoru, pri tem pa upoštevajte pravilo 80/20, ki pravi, da ljudje uporabljamo in dejansko potrebujemo približno 20 odstotkov stvari, 80 odstotkov pa so stvari, ki jih imamo, a jih ne uporabljamo oziroma jih ne potrebujemo. Odločite se, katerih stvari v svojem domu ne potrebujete več oziroma katere stvari vam ne prinašajo več veselja v življenje ter jih podarite.

- Oglas -

Poenostavite si življenje.

Ko ste enkrat izbrali, česa ne potrebujete več, se lotite organiziranja in urejanja stvari, ki so še ostale v prostoru. Pomembno je, da izberete sistem, ki vam bo omogočal, da boste red v prostoru lahko brez težav ohranjali tudi skozi daljše časovno obdobje. Organizacija je torej zelo pomembna: Za shranjevanje različnih predmetov uporabite različne lične koške, za shranjevanje dokumentov uporabite fascikle ali mape. Ko boste urejali stvari, imejte v mislih, da morate do želenih predmetov priti hitro. Ko na primer menjate zimsko in poletno garderobo, morate za obe varianti najti čim bolj elegantno in praktično rešitev. Prav tako velja tudi za kuhinjo – sestavine, ki jih redno uporabljate, naj bodo ves čas na dosegu roke.

Stvari, ki jih ne potrebujete, podarite.

V svojem domu imejte prostor, kamor boste lahko sproti odlagali stvari, ki jih ne želite več. Tako se boste izognili prepolnim predalom in omaram ter tako preprečili, da bi vaše domovanje postalo natlačeno in zasičeno z različnimi predmeti. Stvari, ki jih ne potrebujete več, nato podarite. Lahko povprašate svoje prijatelje in znance ali pa se obrnete na katero od dobrodelnih organizacij.

V vašem prostoru naj bo čim manj različnih prostorov za odlaganje balasta.

Različne prazne ravne površine, predalniki in celo osebne torbice so več kot prikladni za odlaganje različnih predmetov. Natisnjena elektronska sporočila in drugi papirji lahko hitro začnejo zavzemati preveč prostora v našem domu in ustvarjati nered. Če se tudi vam kopičijo papirji, vam priporočamo, da si vsak teden vzamete nekaj časa in ustrezno shranite tiste dokumente, ki so vam zares pomembni ter se znebite vseh tistih, ki jih ne potrebujete. Pomembno je, da določen sistem organizacije ustreza vam in vašim potrebam ter hkrati omogoča, da vaš prostor ves čas diha, energije pa tečejo.

Poskrbite za boljšo energijo v svojem domu.

- Oglas -

Energijo v prostoru lahko dodobra spremenite in poživite že z zelo majhnimi spremembami. Spremenite postavitev pohištva. Kupite novo lončnico. Zavrtite si živahno glasbo. Odprite okno, nadihajte se svežega zraka. Za odišavljanje prostora uporabite eterična olja. V prostor privabite nove energije in življenje.

Izkoristite pomladni čas in poskrbite, da bodo vaši prostori zadihali, energija v njih pa bo stekla – postali boste srečnejši, bolj zadovoljni in zdravi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×