Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaPogoste napake na straniščni školjki in v kopalnici – jih delate tudi...

Pogoste napake na straniščni školjki in v kopalnici – jih delate tudi vi?

MORDA VAS ZANIMA

Uporaba kopalnice se zdi tako preprosta, da verjetno nimate občutka, da potrebujete kakršne koli dodatne napotke. Vendar pa se pogosto izkaže, da delajo mnogi ljudje zelo »začetniške« napake, zaradi katerih si lahko nakopljejo precej težav …

- Oglas -

Kopalnica in wc

Predolgo sedenje na straniščni školjki

Morda predstavlja obisk stranišča za vas idealno priložnost, da si vzamete nekaj časa zase. Žal pa to z vidika zdravja ni najboljša izbira. Če predolgo sedite na straniščni školjki, kjer na primer berete ipd., lahko to poveča nevarnost za pojav hemoroidov. Tako pride namreč do povečanega pritiska na žile v danki, ki posledično pogosto otečejo.

Premočno potiskanje

Tveganje za hemoroide pa se poveča tudi s premočnim potiskanjem, v skrajnih primerih pa lahko pride tako tudi do poškodb. Če imate težave z zaprtjem, torej zelo močno potiskanje zagotovo ni rešitev. Raje povečajte vnos vlaknin in količino popite tekočine ter poskrbite za dovolj fizične aktivnosti. Pomaga pa lahko tudi, če namesto klasičnega sedenja preizkusite čepenje nad straniščno školjko. Če nič od tega ne zaleže, pa o težavah z zaprtjem seveda čim prej obvestite tudi svojega zdravnika.

Ignoriranje neprijetnega vonja urina

Vonj urina lahko razkrije ogromno o vašem zdravju. Če za neprijeten vonj urina ne obstaja zelo jasen povod – na primer to, da ste jedli šparglje – ga tako vsekakor ne smete ignorirati. Še posebej če poleg neprijetnega vonja zaznavate tudi nenavadno, temnejšo barvo urina. Gre namreč lahko za simptom različnih težav, kot so bolezni sečil in jeter, nenormalne vrednosti sladkorja v krvi, presnovne motnje ipd.

- Oglas -

Napake v kopalnici

Preveč agresivna uporaba toaletnega papirja

Pri brisanju oziroma uporabi toaletnega papirja ne bodite preveč agresivni, saj lahko to privede do srbečice in drugih neprijetnih posledic. Namesto tega je precej bolje, da suho brisanje kombinirate z mokrim toaletnim papirjem ali umivanjem v bideju, če ga seveda imate.

Pred potegovanjem vode ne zaprete pokrova

Večina ljudi ne pomisli na to, da bi zaprli pokrov straniščne školjke, preden potegnejo vodo. Pri tem pa lahko v zrak v kopalnici »spustijo« precej mikrobov, delcev čistil/sredstev za odišavljanje straniščne školjke ipd. Ti delci lahko nato najdejo pot do različnih predmetov, tudi na primer do zobne ščetke, če je seveda ne shranjujete v omarici. Poskusite se torej navaditi na to, da vedno najprej spustite pokrov deske, preden potegnete vodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×