0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPogoste napake na straniščni školjki in v kopalnici – jih delate tudi...

Pogoste napake na straniščni školjki in v kopalnici – jih delate tudi vi?

MORDA VAS ZANIMA

Uporaba kopalnice se zdi tako preprosta, da verjetno nimate občutka, da potrebujete kakršne koli dodatne napotke. Vendar pa se pogosto izkaže, da delajo mnogi ljudje zelo »začetniške« napake, zaradi katerih si lahko nakopljejo precej težav …

- Oglas -

Kopalnica in wc

Predolgo sedenje na straniščni školjki

Morda predstavlja obisk stranišča za vas idealno priložnost, da si vzamete nekaj časa zase. Žal pa to z vidika zdravja ni najboljša izbira. Če predolgo sedite na straniščni školjki, kjer na primer berete ipd., lahko to poveča nevarnost za pojav hemoroidov. Tako pride namreč do povečanega pritiska na žile v danki, ki posledično pogosto otečejo.

Premočno potiskanje

Tveganje za hemoroide pa se poveča tudi s premočnim potiskanjem, v skrajnih primerih pa lahko pride tako tudi do poškodb. Če imate težave z zaprtjem, torej zelo močno potiskanje zagotovo ni rešitev. Raje povečajte vnos vlaknin in količino popite tekočine ter poskrbite za dovolj fizične aktivnosti. Pomaga pa lahko tudi, če namesto klasičnega sedenja preizkusite čepenje nad straniščno školjko. Če nič od tega ne zaleže, pa o težavah z zaprtjem seveda čim prej obvestite tudi svojega zdravnika.

- Oglas -

Ignoriranje neprijetnega vonja urina

Vonj urina lahko razkrije ogromno o vašem zdravju. Če za neprijeten vonj urina ne obstaja zelo jasen povod – na primer to, da ste jedli šparglje – ga tako vsekakor ne smete ignorirati. Še posebej če poleg neprijetnega vonja zaznavate tudi nenavadno, temnejšo barvo urina. Gre namreč lahko za simptom različnih težav, kot so bolezni sečil in jeter, nenormalne vrednosti sladkorja v krvi, presnovne motnje ipd.

Napake v kopalnici

Preveč agresivna uporaba toaletnega papirja

Pri brisanju oziroma uporabi toaletnega papirja ne bodite preveč agresivni, saj lahko to privede do srbečice in drugih neprijetnih posledic. Namesto tega je precej bolje, da suho brisanje kombinirate z mokrim toaletnim papirjem ali umivanjem v bideju, če ga seveda imate.

Pred potegovanjem vode ne zaprete pokrova

Večina ljudi ne pomisli na to, da bi zaprli pokrov straniščne školjke, preden potegnejo vodo. Pri tem pa lahko v zrak v kopalnici »spustijo« precej mikrobov, delcev čistil/sredstev za odišavljanje straniščne školjke ipd. Ti delci lahko nato najdejo pot do različnih predmetov, tudi na primer do zobne ščetke, če je seveda ne shranjujete v omarici. Poskusite se torej navaditi na to, da vedno najprej spustite pokrov deske, preden potegnete vodo.

.

NAJNOVEJŠE