0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAspirin – odlična sestavina za domačo masko za obraz!

Aspirin – odlična sestavina za domačo masko za obraz!

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno vsi zelo dobro poznamo aspirin kot protibolečinsko sredstvo. Vendar pa je lahko še mnogo več kot zgolj to. V zadnjem času so postale v lepotnem svetu izjemno priljubljene doma pripravljene maske, izdelane prav na osnovi aspirina. Se sliši nekoliko nenavadno? V nadaljevanju lahko izveste, zakaj je lahko aspirin tako koristen za našo kožo – še posebej v primeru težav z aknami. Obenem pa vam ponujamo tudi dva recepta, s pomočjo katerih lahko masko za kožo z aspirinom zelo hitro in preprosto izdelate tudi sami.

- Oglas -

Aspirin za kožo

Aspirin blagodejno vpliva na kožo

Glavna sestavina aspirina je salicilna kislina, ki se danes pojavlja v številnih kozmetičnih izdelkih. Še posebej pogosto se uporablja v izdelkih za pomoč pri aknah, saj deluje protivnetno in preprečuje okužbe.  Čeprav je maska iz aspirina načeloma še posebej koristna za blaženje težav z aknami, pa se lahko uporablja praktično pri vseh tipih kože. Pomaga pri čiščenju zamašenih por, pomiri razdraženo kožo in ublaži težave z izpuščaji. Obenem poskrbi tudi za bolj mladosten videz kože in pomaga pri odpravi podočnjakov. Uporaba aspirina na koži je načeloma povsem varna, seveda pa ni primerna za tiste, ki ste alergični/preobčutljivi na salicilno kislino. Pripravljeno masko je sicer vedno najbolje preizkusiti na manjšem delčku kože, na primer na roki, in se tako prepričati, da ne pride do nezaželenih reakcij.

Osnovni recept za masko iz aspirina

Potrebujete 10 tablet aspirina, ki jim dodajte 5 žlic vode (približno 75 mililitrov). Obraz umijte z nežnim milom in dobro sperite. Zdrobite tablete in pomešajte z vodo, da dobite pasto, ki jo nanesite na očiščeno kožo za 20 minut. Nato sperite s toplo vodo. Masko si pripravite enkrat tedensko. Kmalu boste opazili, da je vaša koža mnogo mehkejša in lepša.

- Oglas -

Maska za mastno, k aknam nagnjeno kožo

Če je vaša koža mastna in imate obenem tudi težave z aknami, vam priporočamo, da osnovno masko nadgradite še z eteričnim oljem čajevca. Za to malce kompleksnejšo mešanico tako potrebujete 8 tablet aspirina, 2 kapljici eteričnega olja čajevca in 2 kapljici olivnega olja ter 4 žlice vode (približno 60 mililitrov). Dobro premešajte in nanesite masko na očiščen obraz. Po 15 minutah sperite. V primeru hujših težav s kožo lahko masko nanašate večkrat tedensko, a ne več kot trikrat.

NAJNOVEJŠE