Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPitje vode iz bakrene posode – pot do boljšega zdravja?

Pitje vode iz bakrene posode – pot do boljšega zdravja?

MORDA VAS ZANIMA

V ajurvedskih tekstih najdemo priporočilo, da naj bi bilo vodo za pitje najbolje shranjevati v bakreni posodi. Danes se zdi morda ta napotek malce nenavaden, vendar pa lahko v resnici najdemo kar nekaj razlogov, zaradi katerih je bakrena posoda zares dobra izbira za shranjevanje vode. Preden vodo popijemo, naj bi sicer v bakreni posodi stala najmanj 4 ure, najbolje pa čez noč. Po ajurvedi je še posebej koristno, da vodo iz bakrene posode popijemo zjutraj, na tešče.

- Oglas -

Pitje vode iz bakrene posode

Preprosta pot do naravnega prečiščevanja vode

Shranjevanje v bakreni posodi lahko sproži prečiščevanje vode. Uniči različne škodljive  mikroorganizme, kot so bakterije, glivice, plesen ipd., če so ti prisotni. Baker naj bi bil učinkovit celo pri uničevanju bakterije E. coli. Načeloma sicer ni večje nevarnosti, da bi lahko voda pri nas povzročila okužbe, vendar dodaten preventivni ukrep, ki pripomore še k nekoliko čistejši vodi, zagotovo ne škodi.

Skrb za zdrav prebavni sistem

Baker je mineral, ki ga naše telo nujno potrebuje, seveda v precej majhnih količinah. S pitjem vode iz bakrene posodo organizmu zagotovimo nekaj tega pomembnega minerala. Med drugim baker pomaga tudi pri čiščenju in razstrupljanju prebavnega trakta. Če boste dan začeli s kozarcem vode iz bakrene posode, bo vaša prebava zagotovo precej boljša.

Lepša in bolj zdrava koža

Med številne pomembne funkcije, ki jih ima baker v našem telesu, sodi tudi ta, da sodeluje pri tvorbi melanina – pigmenta, ki poskrbi za zdrav kožni ten. Poleg tega pa melanin ščiti kožo pred poškodbami zaradi sončnih žarkov in pospešuje celjenje ran. Voda, obogatena z malce bakra, lahko tako pripomore k temu, da bo vaša koža precej lepša in bolj zdrava.

Pitje vode iz bakrene posode zmanjšuje tveganja za anemijo

- Oglas -

Za anemijo je značilno predvsem pomanjkanje železa. Vendar pa je baker mineral, ki je zelo pomemben za absorpcijo in prenos železa po telesu. Tako lahko posredno pomaga pri preprečevanju anemije oziroma slabokrvnosti.

Baker – močan antioksidant

Čeprav baker v osnovi spada med minerale, ga uvrščamo tudi med antioksidante, torej snovi, ki preprečujejo oksidativni stres v telesu. S tem pomagajo upočasniti proces staranja, predvsem pa antioksidanti zmanjšujejo nevarnost za resne kronične bolezni.

Pomemben mineral za normalno delovanje ščitnice

Mineral, na katerega najpogosteje pomislimo v povezavi s ščitnico, je seveda jod. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da imajo pri normalnem delovanju ščitnice zelo pomembno vlogo tudi nekateri drugi minerali, kamor vsekakor spada tudi baker. Preprečevanje težav s ščitnico je torej še eden izmed razlogov, zaradi katerih se zdi pitje vode iz bakrene posode tudi danes zelo smiselno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×