Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaIzdelajte preprost slivov pripravek proti zaprtju

Izdelajte preprost slivov pripravek proti zaprtju

MORDA VAS ZANIMA

Zaprtje sodi med najpogostejše težave s prebavo, predvsem pri starejši populaciji. Pogosto se pridružijo še neprijetnosti, kot so huda napihnjenost, vetrovi, bolečine v trebušnem predelu in nasploh občutek velikega nelagodja. Kronične težave z zaprtjem lahko privedejo do resnih zapletov, ki zahtevajo zdravniško pomoč. Da bi se izognili zaprtju, je zelo pomembno, da uživate veliko tekočine in skrbite za redno gibanje. Pomaga pa lahko tudi uživanje določenih naravnih pripravkov, posebej takšnih na osnovi (suhih) sliv.

- Oglas -

Suhe slive

Slive so izjemen vir vlaknin, ki koristijo vaši prebavi

Slive vsebujejo veliko vlaknin, ki so izredno pomembne za dobro prebavo. Poleg tega pa vlaknine predstavljajo hrano za koristne bakterije v našem črevesju (gre za t. i. prebiotike). Slive, predvsem suhe, veljajo za eno najstarejših naravnih rešitev v primeru zaprtja. Pomagajo tudi pri ublažitvi vnetij in preprečujejo prekomerno zadrževanje tekočin v telesu. Naravno »odvajalo« iz sliv je preprosta, cenovno ugodna in izjemno učinkovita pomoč pri zaprtju, ki ne povzroča nezaželenih stranskih učinkov, kar je pomembna prednost v primerjavi z močnejšimi odvajali. Če težave niso prehude, vam priporočamo, da najprej poskusite z rednim uživanjem pripravka iz sliv – recept vas čaka v nadaljevanju.

Slivov sok proti zaprtju

Kako pripraviti naravno odvajalo iz sliv?

Potrebovali boste približno 10 suhih sliv, sok 1 limone in 100 mililitrov vode. Če slive še vedno vsebujejo koščice, jih najprej odstranite. Nato stresite slive v kuhinjski mešalnik ter jim dodajte limonin sok in vodo. Mešajte, dokler ne dobite homogene, goste zmesi. Shranjujte v hladilniku, v zaprtem kozarčku.

Navodila za uživanje

- Oglas -

Če imate zelo pogosto težave z zaprtjem, zaužijte 3 žlice slivovega »sirupa« pred zajtrkom, 3 žlice dopoldne in 2 žlici popoldne. V primeru zgolj občasnih težav ali če želite pripravek uživati preventivno, zadostujeta približno 2 žlici na dan.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×