0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIzdelajte preprost slivov pripravek proti zaprtju

Izdelajte preprost slivov pripravek proti zaprtju

MORDA VAS ZANIMA

Zaprtje sodi med najpogostejše težave s prebavo, predvsem pri starejši populaciji. Pogosto se pridružijo še neprijetnosti, kot so huda napihnjenost, vetrovi, bolečine v trebušnem predelu in nasploh občutek velikega nelagodja. Kronične težave z zaprtjem lahko privedejo do resnih zapletov, ki zahtevajo zdravniško pomoč. Da bi se izognili zaprtju, je zelo pomembno, da uživate veliko tekočine in skrbite za redno gibanje. Pomaga pa lahko tudi uživanje določenih naravnih pripravkov, posebej takšnih na osnovi (suhih) sliv.

- Oglas -

Suhe slive

Slive so izjemen vir vlaknin, ki koristijo vaši prebavi

Slive vsebujejo veliko vlaknin, ki so izredno pomembne za dobro prebavo. Poleg tega pa vlaknine predstavljajo hrano za koristne bakterije v našem črevesju (gre za t. i. prebiotike). Slive, predvsem suhe, veljajo za eno najstarejših naravnih rešitev v primeru zaprtja. Pomagajo tudi pri ublažitvi vnetij in preprečujejo prekomerno zadrževanje tekočin v telesu. Naravno »odvajalo« iz sliv je preprosta, cenovno ugodna in izjemno učinkovita pomoč pri zaprtju, ki ne povzroča nezaželenih stranskih učinkov, kar je pomembna prednost v primerjavi z močnejšimi odvajali. Če težave niso prehude, vam priporočamo, da najprej poskusite z rednim uživanjem pripravka iz sliv – recept vas čaka v nadaljevanju.

Slivov sok proti zaprtju

- Oglas -

Kako pripraviti naravno odvajalo iz sliv?

Potrebovali boste približno 10 suhih sliv, sok 1 limone in 100 mililitrov vode. Če slive še vedno vsebujejo koščice, jih najprej odstranite. Nato stresite slive v kuhinjski mešalnik ter jim dodajte limonin sok in vodo. Mešajte, dokler ne dobite homogene, goste zmesi. Shranjujte v hladilniku, v zaprtem kozarčku.

Navodila za uživanje

Če imate zelo pogosto težave z zaprtjem, zaužijte 3 žlice slivovega »sirupa« pred zajtrkom, 3 žlice dopoldne in 2 žlici popoldne. V primeru zgolj občasnih težav ali če želite pripravek uživati preventivno, zadostujeta približno 2 žlici na dan.

.

NAJNOVEJŠE