0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPrivoščimo si kozarec vode, tudi ko nismo žejni

Privoščimo si kozarec vode, tudi ko nismo žejni

MORDA VAS ZANIMA

Ste utrujeni in vas pogosto boli glava? Razlog za to je lahko premalo pitja vode, na kar nas telo takoj opozori. Vsa živa bitja vsebujejo vodo, zato je njeno pitje še posebej pomembno. Med pomembne naloge vode spada prenašanje hranilnih in vitalnih snovi po telesu ter izplakovanje škodljivih.

- Oglas -

Telo je sestavljeno iz približno 60 odstotkov vode, ki je nujno potrebna za njegovo delovanje: za prebavo, absorpcijo hranilnih snovi, nastanek sline, vzdrževanje telesne temperature, ravnovesja mineralnih snovi … Če pijete dovolj vode, bo hidrirana ter temu primerno sijoča in napeta tudi vaša koža. Ko je tekočine premalo, se v telesu sprožijo mehanizmi za žejo. Kljub temu pa nikar ne čakajte znakov žeje, saj je telo takrat že dehidrirano. Priporočljivo je piti večkrat na dan po malem, tudi kadar niste žejni. Vsak dan bi morali spiti od 2 do 3 litre tekočine. Telesu poleg navadne vode iz pipe ali studenčnice dobro denejo tudi mineralna voda, čaji (zeliščni in sadni) ter s sodavico razredčen sadni sok. Po spodnjem receptu si lahko sami pripravite tudi čisto svojo razstrupljevalno vodo.

Pitje vode tudi ko nismo žejni

Voda – pomemben faktor pri razstrupljanju

Telo ima naravno funkcijo razstrupljanja, zato nam ga ni treba posebej razstrupljati. Res pa je, da ob neuravnoteženi in nezdravi prehrani mehanizmi razstrupljanja oslabijo. Telo takrat več ne izplakuje škodljivih snovi, ampak jih začne odlagati v medceličnini. Če se toksini tam nalagajo dlje časa, je oviran pretok vitalnih snovi in kisika v celice. Tako stanje vodi v upad energije in utrujenost, dolgoročno pa v nastanek različnih bolezni. Če dlje časa pijemo premalo tekočine, to lahko prispeva k nastanku vnetja sečil, ledvičnih kamnov ali kroničnega zaprtja.

Zadostna količina vode v telesu poskrbi za odplavljanje toksinov iz organov ter prenašanje hranilnih snovi do celic. Voda pomaga organom razstrupljanja, med katere spadajo tudi ledvice in črevesje, da hitreje izločajo odpadne snovi. S pitjem dovolj tekočine telo od znotraj očistimo in pospešimo prebavo.

- Oglas -

V 5 minutah pripravite svojo razstrupljevalno vodo

Voda že sama po sebi čisti telo. Če ji dodate določeno sadje ali zelenjavo, ki bo vanjo spustilo svoje vitamine in minerale, bo razstrupljanje dobilo še dodatno moč. Priprava domače razstrupljevalne vode je zelo enostavna in vam ne bo vzela več kot 5 minut!

Priprava: na kolobarje narežite eno do dve limoni (odvisno od velikosti) in polovico kumare. Dodate lahko tudi nekaj listov mete in nekaj naribanega ingverja. Vse to pustite čez noč stati v 3 litrih vode. Tako pripravljeno razstrupljevalno vodo si privoščite zjutraj – naj bo to prva pijača, ki jo spijete. Dnevno je dovolj, da je spijete do enega litra in pol.

NAJNOVEJŠE