0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPripravite svojo razstrupljevalno vodo

Pripravite svojo razstrupljevalno vodo

MORDA VAS ZANIMA

S pomočjo spodnjih receptov in sestavin, ki jih najdete doma, vam vode, ki pomaga pri hujšanju in razstrupljanju telesa, ne bo več treba iskati na trgovinskih policah – pripravili jo boste lahko kar sami.

- Oglas -

Za pripravo osvežujoče vode, bogate z vitamini in minerali, potrebujete:

  • vrč vode (npr. 2 litra, lahko več),
  • 1 grenivko (lahko tudi 1 limono),
  • 1 mandarino (lahko tudi 1 pomarančo),
  • 1 veliko kumarico,
  • 10–20 listov poprove mete,
  • led (za vroče dni, kolikor želite).

 

razstrupljevalna voda

- Oglas -

Priprava:

Operite grenivko, pomarančo, kumarico in liste poprove mete. Na tanke rezine ali majhne kocke narežite kumarico, grenivko in mandarino. Vse sestavine stresite v velik vrč, prelijte z vodo in pustite stati vsaj dve uri. Svojo domačo razstrupjevalno vodo nato dajte v hladilnik in jo tam pustite 4–6 ur. Postrezite jo z ledom.

 

Igrajte se s sestavinami

Pri pripravi razstrupljevalne vode lahko uporabite katero koli sveže sadje. Za dodatno osvežitev napitka uporabite meto, za sladkanje pa naravna sladila, kot sta stevia in surov, neobdelan med.

- Oglas -

 

Če želite točno določen učinek, uporabite naslednjo kombinacijo …

Med sestavinami, ki spodbujajo presnovo in s tem hujšanje, so zagotovo zeleni čaj, meta in limeta. Ta »trojica« odlično učinkuje tudi proti glavobolu in zaprtju ter pripomore k bolj svežemu dahu.

Kombinacija kivija in jagod krepi zdravje srca in ožilja, jača imunski sistem, uravnava nivo krvnega sladkorja in spodbuja prebavo.

Če vas pesti napihnjenost ali bi radi zmanjšali apetit, si pripravite vodo iz kumarice, limete in limone. Na tak način boste tudi odlično poskrbeli za hidracijo, pospešili prebavo in vzdrževali telesno težo.

Da bi umirili zgago, okrepili imunsko obrambo in uravnali prebavo, posezite po razstrupljevalni vodi z obilico vitamina C. Najdete ga v kombinaciji limone, limete in pomaranče. Ta napitek naj bo sobne temperature.

.

NAJNOVEJŠE