0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRazdražena koža po britju: kako jo lahko preprečite?

Razdražena koža po britju: kako jo lahko preprečite?

MORDA VAS ZANIMA

Pomembno je, da po britju vedno poskrbite za ustrezno nego, saj s tem zmanjšate nevarnost za razdraženost kože. Srbečico, pekoč občutek, pordelost in podobne težave lahko zelo uspešno preprečite z nekaterimi povsem naravnimi pripravki.

- Oglas -

Eterično olje čajevca

Čajevec je znan po tem, da poskrbi za razkuževanje in deluje protivnetno. Tako je kot nalašč za naravno nego kože po britju. Olivnemu oziroma izbranemu rastlinskemu olju dodajte nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. Takoj po britju kožo očistite in vanjo vtrite pripravljeno mešanico. Po potrebi nanos ponovite čez nekaj ur.

Hidrolat virginskega nepozebnika

Tudi virginski nepozebnik poskrbi za razkuževanje in preprečevanje okužb. Pomiri rdečico in prepreči vnetje. Z njim si lahko pomagate tudi v primeru vraščenih dlačic, ki so pogosta težava po britju. Hidrolat virginskega nepozebnika nanesite na manjši košček vate, s katerim nežno zdrgnite kožo, ko zaključite z britjem.

Jabolčni kis

Verjetno jabolčni kis ni prvo, na kar se spomnite, ko pomislite na nego kože. Vendar je v resnici prav to ena najboljših naravnih izbir za preprečevanje vnetij in okužb po britju. Jabolčni kis najprej razredčite z vodo. V mešanico pomočite čisto krpo, ki jo nato za nekaj minut položite na kožo. Postopek je primeren predvsem po britju nog. Na koncu se lahko oprhate.

- Oglas -

Soda bikarbona

Za pomiritev kože po britju je odlična tudi soda bikarbona, ki poskrbi za hitro olajšanje. Zmešajte sodo bikarbono in vodo v razmerju 1 : 2, da dobite gosto pasto. To pasto nato nanesite na kožo in počakajte približno 10 minut. Sperite z mlačno vodo in kožo zbrišite.

.

NAJNOVEJŠE