Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.
Zdravje & prehranaDetoks dieta - očistite svoje telo strupov

Detoks dieta – očistite svoje telo strupov

MORDA VAS ZANIMA

Največja prednost detoks diete je zmanjšanj vnos toksinov oziroma strupenih snovi v naš organizem, zato ji tudi pravimo detoks dieta. S to dieto pomagamo premagati pogoste glavobole, utrujenost in brezvoljnost, prav tako pa si dvigamo splošno odpornost našega telesa.
Detoks dietaJedilnik med razstrupljevalno dieto je sestavljen iz večinoma na čim bolj na naraven način pridelane in neobdelane hrane, kar omogoča postopno odstranjevanje prevelike koncentracije toksinov iz telesa. Nekatere detoks diete so osredotočene na določene organe, zlasti tiste, ki so najbolj izpostavljeni strupom in skrbijo za čiščenje strupov iz telesa, kot so jetra in črevesje.

- Oglas -

Seveda pa ima tudi ta vrsta diete svoje prednosti in slabosti. Ena izmed slabih strani detoks diete je pomanjkljiv vnost hranilnih snovi v telo, zaradi česar ta vrsta diete ni primerna za daljše obdobje, prav tako tako postenje ni priporočljivo za nosečnice in sladkorne bolnike.

Pravilno bi bilo, da se pri vsakršni dieti ali postenju posvetujete s svojim zdravnikom in ne pozabite na fizično aktivnost, saj bo kombinacija prinesla zdrave prehrane in rekreacije najboljše rezultate.

Vsak dan pa si lahko naredite tudi naravne sokove za rastrupljanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×