Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
ŽivaliMeryl Streep pripoveduje zgodbo o Arktiki

Meryl Streep pripoveduje zgodbo o Arktiki

MORDA VAS ZANIMA

V novem dokumentarnem filmu o Arktiki karizmatične Meryl Streep sicer ne boste videli, lahko pa jo boste poslušali, saj so producenti izbrali prav njen glas za pripovedovanje zgodbe o pokrajini, v katero človek še ni posegel.
Meryl Streep in polarni medvediFilm sledi polarni medvedki, ki skrbi za svoja sedem mesečna mladiča. V njem si boste lahko ogledali družine živali, ki živijo na vrhu našega planeta. Dokumentarcu napovedujejo velik uspeh, saj ga podpirajo ljubitelji živali, katerih glasovi so vsak dan glasnejši, prav tako pa so se oglasili tudi nasprotniki vrtanja nafte na Arktiki, saj s tem uničujejo še redke, nedotaknjene kraje sveta. Film bodo predvidoma začeli vrteti 20. aprila izključno v IMAX kinematografih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×