Pitje gline: potencialni pozitivni vplivi na zdravje in počutje

Zagotovo ste že slišali za pitje gline, a če se še niste podrobneje seznanili s potencialnimi koristmi tega početja, se vam zdi verjetno ideja zelo nenavadna. Zakaj bi nekdo želel piti glino? V nadaljevanju vam predstavljamo ne samo enega, ampak več različnih razlogov, zaradi katerih je pitje gline tako priljubljeno. Pomaga lahko namreč pri številnih težavah z zdravjem in počutjem, obenem pa si lahko obetate tudi pozitiven vpliv na kožo …

Glina za naravno razstrupljanje telesa

Verjetno glavni razlog, zaradi katerega se mnogi odločijo za pitje gline, je želja po razstrupljanju telesa. Še posebej dobra izbira v tem primeru naj bi bila t. i. bentonitna glina, ki vsebuje izjemno pester nabor mineralov. Glina naj bi nase vezala številne škodljive snovi v telesu, ki se nato izločijo skupaj z njo. Razstrupljevalni učinek si lahko obetate tudi, če glino nanesete na kožo, v obliki maske.

Krepitev imunskega sistema

Verjetno se zavedate, kako pomemben je močan imunski sistem. Razlog za to ni samo manjše tveganje za gripo in prehlad, ampak lahko oslabljen imunski sistem močno poveča tudi nevarnost za resnejše bolezni. Ena izmed odličnih izbir, če želite okrepiti svoj imunski sistem, je prav glina. Ta lahko namreč poskrbi za odpornejšo črevesno sluznico – in kot vemo, ima prav stanje prebavil ogromen vpliv na to, kako močan je naš imunski sistem. Poleg tega pa lahko močnejša črevesna sluznica oziroma stena prepreči prehajanje škodljivih snovi v krvni obtok.

Pitje gline

Pozitiven vpliv gline na količino probiotikov – koristnih bakterij

Pitje gline lahko posredno vpliva tudi na raven probiotikov oziroma koristnih bakterij v vašem črevesju. S tem ko iz telesa odstrani škodljive mikroorganizme in različne potencialno nevarne snovi, dobijo koristne bakterije priložnost za neoviran razcvet. Izboljšano stanje vaše črevesne flore pa pomeni boljše zdravje tudi nasploh. Črevesje je navsezadnje povezano s praktično vsakim organom oziroma organskim sistemom v telesu.

Pomoč pri prebavnih težavah

Z glino si lahko pomagate tudi v primeru različnih prebavnih težav oziroma motenj. Tako lahko na primer glina deluje pozitivno, če se spopadate s slabostjo ali z drisko. Včasih pa lahko pomaga tudi pri resnejših težavah s prebavili – ne nujno v smislu popolne odprave simptomov, ampak vsaj njihovega občutnega izboljšanja.

Pitje gline uravnava pH-vrednosti telesa

Sodobna prehrana je pogosto kriva, da pride do t. i. zakisanosti telesa, ta pa lahko nato predstavlja povod za številna resna obolenja. Prav to je razlog, da mnogi strokovnjaki za naravno zdravljenje svetujejo, da se osredotočimo predvsem na bazična živila oziroma da se odločimo za bazično dieto. Pri »razkisanju« telesa pa vam lahko pomaga tudi pitje gline.

Odlična izbira za vse, ki vam pogosto primanjkuje energije

Mnogi se spopadajo z zelo hudo, kronično utrujenostjo, ki jim preprečuje normalno opravljanje različnih zadolžitev. Sodite tudi sami med tiste, ki se večinoma že zbudijo utrujeni, stanje pa se nato čez dan le še poslabšuje? Ena izmed možnosti za naravno povečevanje ravni energije in preganjanje utrujenosti je lahko tudi glina. Pitje gline naj bi namreč posredno pomagalo tudi pri izboljšanju oskrbe celic s kisikom. Pogosto je namreč kronična utrujenost povezana prav z dejstvom, da vaše celice ne dobijo dovolj kisika.