Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaŽivila in začimbe za močan imunski sistem: zdravje se začne v kuhinji!

Živila in začimbe za močan imunski sistem: zdravje se začne v kuhinji!

MORDA VAS ZANIMA

Močan imunski sistem je pomemben tako za preprečevanje »sezonskih obolenj«, kakršna sta gripa in prehlad, kot resnejših bolezni. Oslabljen imunski sistem pomeni, da boste pogosto zbolevali. Predvsem v hladnejših mesecih, je močan imunski sistem osnova. Za to pa moramo seveda poskrbeti že veliko prej.

Prehrana za munski sistem
- Oglas -

Na oslabitev imunskega sistema lahko vplivajo različni dejavniki, od stresa do pomanjkanja spanja in gibanja, prekomerne uporabe antibiotikov ter izpostavljenosti strupenim snovem v okolju. Morda najpomembnejšo vlogo pri tem, kako močan bo naš imunski sistem, pa ima hrana. Katera živila in začimbe torej uživati, da se bo vaše telo lažje ubranilo pred okužbami?

Česen

Med naravnim antibiotiki ima česen zelo posebno mesto. Njegova sposobnost zatiranja škodljivih bakterij je namreč izjemna. Poleg tega pa zatira tudi viruse in glivice. Za neverjetne učinke česna pri krepitvi imunskega sistema je zaslužen predvsem alicin, za dodatno podporo pa poskrbita še vitamina C in B6 ter minerala selen in mangan.

Kurkuma

V kurkumi najdemo antioksidante, ki so zelo pomembni za močan imunski sistem. Onemogočijo namreč škodljiv vpliv prostih radikalov. Kurkumin, aktivna sestavina kurkume, poskrbi tudi za okrepitev celičnih membran, zato celice lažje odbijajo napade tujkov. Ko je to le mogoče, je torej smiselno jedem dodati tudi ščepec kurkume.

za močan imunski sistem

Bezeg

Že Hipokrat, ki velja za očeta medicine, je vedel, kako blagodejen vpliv na naše zdravje ima lahko bezeg. Koristni so lahko tako cvetovi kot plodovi oziroma jagode. S pomočjo bezga lahko okrepite imunski sistem ter premagate prehlade, gripo, alergije in vnetja. To potrjujejo izsledki različnih raziskav. V okviru ene so raziskovalci celo odkrili, da lahko zaužitje izvlečka bezga v prvih 48 urah od pojavitve prvih simptomov gripe močno skrajša trajanje bolezni, v povprečju celo za 4 dni.

Limone in drugi citrusi

- Oglas -

Za močan imunski sistem je seveda izjemno pomemben vitamin C, s katerimi so še posebej bogati citrusi. Vitamin C namreč poskrbi za normalno delovanje belih krvničk, ki se tako hitreje odzovejo na infekcijo. To zimo bodite torej še posebej pozorni na to, da na svoj jedilnik vključite čim več različnih citrusov in sokov iz teh okusnih, prijetno osvežujočih sadežev.

Živila, bogata s probiotiki

Stanje v vašem črevesju ima ogromen vpliv na to, kako močan bo vaš imunski sistem. Pomanjkanje koristnih bakterij oziroma probiotikov v črevesju lahko tako privede do oslabljenih imunskih funkcij, posledično pa boste zbolevali pogosteje, kot bi sicer. Naj bodo torej fermentirana živila, bogata s probiotiki, reden del vaše prehrane.

Zeleni čaj

Zelo preprosta naravna rešitev za krepitev imunskega sistema je lahko tudi zeleni čaj. Raziskave namreč kažejo, da lahko mnoge snovi, ki jih najdemo v zelenem čaju, povečajo količino limfocitov T v telesu. To pa ima pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema. Seveda pa imajo zelo pozitiven vpliv na naše zdravje tudi antioksidanti, s katerimi je zeleni čaj bogat. Če je mogoče, poskusite kombinirati zeleni čaj z ingverjem – še eno odlično izbiro, ko gre za krepitev imunskega sistema.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×