Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaOčistite pečico zgolj s kisom in sodo bikarbono!

Očistite pečico zgolj s kisom in sodo bikarbono!

MORDA VAS ZANIMA

Vam čiščenje pečice vedno vzame ogromno časa, rezultat pa na koncu ni takšen, kot bi želeli? V resnici ni treba, da je čiščenje pečice strašno naporno in zamudno opravilo. Obenem pa to ne pomeni, da morate uporabljati agresivna čistila, polna zdravju škodljivih kemikalij, če želite delo opraviti čim bolj enostavno.

- Oglas -

Čiščenje pečice s sodabikarbono

Idealni sestavini za učinkovito naravno čiščenje pečice lahko najdete kar v svoji kuhinji. To sta namreč kis in soda bikarbona. Predstavljamo vam postopek, ki ga morate preizkusiti. Zagotovo ne boste nikoli več kupili nobenega posebnega čistila za pečico!

1. korak: izpraznite pečico in pripravite pasto iz sode bikarbone.

Najprej iz pečice odstranite vse pladnje, rešetke ipd. V posodici zmešajte približno 100 gramov sode bikarbone in malce vode, da dobite gosto pasto. Pasto nato premažite po notranjosti pečice. Posebej se osredotočite na dele, kjer je umazanija najtrdovratnejša oziroma kjer so vidni zasušeni ostanki maščob.

2. korak: počakajte, da soda opravi svoje delo …

Optimalno je, če se čiščenja pečice lotite takrat, ko veste, da je nekaj časa ne boste uporabljali. Ko nanesete pasto iz sode bikarbone, je tako dobro počakati vsaj 12 ur oziroma čez noč. V vmesnem času lahko tudi očistite rešetke. V kad nalijte toplo vodo in rešetke položite vanjo. Dodajte detergent za pomivanje posode. Po nekaj urah odstranite ostanke umazanije.

3. korak: zdaj je čas, da na pomoč pokličete še kis

- Oglas -

Kis prelijte v razpršilnik in popršite po ostankih sode bikarbone. Med kisom in sodo, ki je bazična snov, bo prišlo do reakcije. Opazili boste, da se bo začela tvoriti pena. Malce počakajte, nato pa z vlažno krpo pečico zbrišite. Ponavljajte, dokler ne odstranite vse pene. Po potrebi lahko pečico še enkrat zbrišete s kisom oziroma z mešanico kisa in vode. Na koncu bo pečica bleščeče čista – in to brez uporabe škodljivih kemikalij ali hudega napora!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×