Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravilne rastlineKitajska angelika – odlična izbira za blaženje simptomov menopavze

Kitajska angelika – odlična izbira za blaženje simptomov menopavze

MORDA VAS ZANIMA

V tradicionalni kitajski medicini ima angelika (Angelica sinensis) prav posebno mesto. Pomaga lahko pri številnih težavah, povezanih z zdravjem. Še posebej pa naj bi bila koristna za ženske v menopavzi. Nekateri jo tako imenujejo kar ženski ginseng. Iz kitajske angelike je mogoče pripraviti zdravilen čaj, na voljo pa je tudi v obliki kapsul oziroma prehranskih dopolnil.

- Oglas -

Kitajska angelika (Angelica sinensis)

Naravno nad nočno potenje in druge težave

Žal menopavza za večino žensk pomeni tudi precej neprijetnih simptomov. Pogosto se pojavljajo težave z nočnim potenjem, prekomernim izpadanjem las in nihanjem razpoloženja. Mnoge ženske se tako odločijo za hormonsko terapijo. Seveda pa lahko to pomeni nove nezaželene stranske simptome.

Če imate raje naravne rešitve, je lahko kitajska angelika natanko tisto, kar iščete. Učinek tega zelišča je namreč podoben učinku estrogena. Tako je mogoče doseči ublažitev tipičnih simptomov menopavze brez uporabe sintetičnih pripravkov. Učinkovitost kitajske angelike pa je lahko še večja, če jo kombiniramo s kamilico.

Krepitev kosti in preprečevanje osteoporoze

Ena izmed negativnih posledic menopavze je lahko zmanjševanje gostote kosti, ki je povezano z nižanjem ravni estrogena v telesu. V skrajnem primeru se lahko razvije tudi osteoporoza. Angelika pomaga pri okrepitvi kosti, zato je lahko zelo koristna preventiva. Seveda najbolje v kombinaciji z redno telesno aktivnostjo ter zadostnimi količinami kalcija in vitamina D.

Uravnavanje krvnega sladkorja

- Oglas -

Raziskave kažejo, da je lahko kitajska angelika zelo koristna tudi za naravno zniževanje krvnega sladkorja. Obenem pa preprečuje tudi odpornost celic na inzulin. Če želite zmanjšati tveganje za razvoj diabetesa tipa 2, je torej kitajska angelika eno tistih zelišč, ki jih je vsekakor smiselno vključiti v vašo vsakodnevno rutino.

Manj vnetij v telesu – manj bolezni

V primeru okužb se v našem telesu sproži imunski odziv, ki naj bi pomagal ubraniti telo pred tujimi organizmi. Vnetje je normalen sestavni del te imunske reakcije. Vendar pa lahko dolgotrajna, kronična vnetja v telesu privedejo do resnih bolezni, kot so srčno-žilna obolenja in različne vrste raka. S pomočjo kitajske angelike lahko to tveganje močno zmanjšate, saj vsebuje snovi s protivnetnim učinkom.

Odlična izbira tudi za lajšanje simptomov depresije

Kitajska angelika pa je izvrstna naravna rešitev tudi v primeru, če se spopadate z depresivnimi občutki, ki so lahko pri ženskah pogosto prepletajo prav z menopavzo. Uporaba kitajske angelike lahko namreč blokira aktivnost beljakovine v možganih, ki je povezana z razvojem depresije. Za najboljši učinek priporočamo uporabo izvlečka kitajske angelike, saj bo tako koncentracija blagodejnih sestavin najvišja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×