0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOstanite aktivni tudi pozimi!

Ostanite aktivni tudi pozimi!

MORDA VAS ZANIMA

Topli meseci so minili in mnogi bodo za svoje telo namesto v naravi poskrbeli v telovadnici. Ker se bliža praznični čas, ki s seboj prinese veliko sladkih skušnjav, je odločitev za obisk v telovadnici pametna izbira. Dobra telesna pripravljenost bo blagodejno vplivala tudi na vaše zdravje in počutje v mrzlih mesecih. Tudi če ne marate zimskih športov in nizkih temperatur, naj mraz ne bo izgovor za lenarjenje, saj lahko telovadite kar doma ali v telovadnici.

- Oglas -

telovadba pozimi

Ne pozabite na moč

Če se odločite za razgibavanje v fitnesu in ste pristaš teka in kolesarjenja, ne pozabite na vaje za moč, ki bodo vaše telo dodatno okrepile. Raziskave kažejo, da je najbolje kombinirati vaje za moč in vaje za vzdržljivost, saj boste tako porabili več telesnih maščob. Poglavitna prednost vadbe za moč je namreč poraba kalorij še dolgo po končani vadbi, saj mišice potrebujejo energijo za regeneracijo po vadbi. Z vadbo za moč boste okrepili tudi srce in kosti, izvajate pa jo lahko z lastno težo ali z utežmi.

Ne bojte se uteži

Predvsem ženske se bojijo, da bodo zaradi dvigovanja uteži postale preveč mišičaste. Ta strah je popolnoma neupravičen, saj ženske mišično maso pridobijo mnogo težje kot moški. Razlog za to je hormon testosteron, ki pospešuje rast mišic, ženske pa ga imajo mnogo manj kot moški. Seveda morate poskrbeti, da vaje izvajate pravilno, da ne pride do neželenih poškodb. Če ste začetnik, lahko obiščete katero od skupinskih vadb v najbližjem fitnesu, kjer bodo vaše gibe nadzorovali usposobljeni trenerji. Dodatna prednost skupinske vadbe je gibanje v dobri družbi, zato je obisk takšne vadbe odličen za tiste, ki ne marajo telovaditi sami.

- Oglas -

Še vedno se odpravite na zrak

Tudi če ste navdušeni nad vadbo v telovadnici, nikar ne pozabite na kratek vsakodnevni sprehod v naravi. Slaba lastnost fitnesa je vsekakor slabša kakovost zraka zaradi večjega števila ljudi v zaprtem prostoru. Poleg obiska telovadnice se torej odpravite tudi na sprehod, bolj pogumni pa na tek v naravo. Izberite primerna oblačila, ki jih prilagodite vremenskim razmeram.

.

NAJNOVEJŠE