Zdravje & prehrana8 trikov za vašo dieto

8 trikov za vašo dieto

MORDA VAS ZANIMA

Bi radi izgubili nekaj kilogramov pa ne želite drastično spremeniti načina prehrane? Pred vami je nekaj preprostih trikov, ki vam bodo pomagali, da se boste brez večjega napora počutili lažji, morda pa se tudi med prazniki ne boste tako zelo pregrešili.

- Oglas -

triki dieta

Pomarančni sok zamenjajte za slastno pomarančo

Če zjutraj radi spijete kozarec pomarančnega soka iz tetrapaka ta vsebuje približno 21g sladkorja, medtem ko ima sveža pomarančna približno 12 g sladkorja. Boljša alternativa je seveda naravni pomarančni sok, a ta ne vsebuje toliko vlaknin, saj jih s stiskanjem uničimo. Vlaknine pa spodbudijo metabolizem vašega telesa, zato ga boste bolj učinkovito prebudili s pomarančo kot s kozarcem soka.

Prigrizke si presujte v posodico

Če zelo radi jeste slane palčke, čips in podobno, si jih, preden pojeste polno vrečko, presujte v manjšo posodico. Raziskave so namreč pokazale, da bomo, če jemo naravnost iz vrečke, pojedli več. Možgani nam takrat namreč ne sporočijo, da je čas, da prenehamo jesti.

Izberite temno namesto mlečne čokolade

Če ste bolj sladkosnedi, se namesto mlečne čokolade odločite za temno. Temna čokolado z visokim deležem kakava vsebuje manj sladkorja, prav tako pa ima blagodejne učinke na arterije in tako pomaga zmanjševati mašenje žil.

Pokovka namesto čipsa

- Oglas -

Vsaka pokovka seveda ni zdravo nadomestilo za čips, izogibajte se pokovki v kinu ali v trgovini, raje si jo pripravite doma. Pokovka, ki so jo naredite doma ima namreč le okoli 100 kalorij, medtem ko ima kupljena toliko kalorij kot čokolada.

Osredotočite se na obrok

Če jeste, medtem ko gledate televizijo, igrate igrice ali pa preverjate sporočila na telefonu boste pojedli tudi 40 odstotkov več, kot če bi se na hrano osredotočili. Preden začnete jesti umirite misli, tako se boste lažje posvetili hrani in tudi prej začutili občutek sitosti.

Naj se vam nikamor ne mudi

Jejte počasi, saj telo potrebuje približno 20 minut, da vam sporoči, da ste siti. Raziskave kažejo, da lahko tako na enostaven način pri vsakem obroku pojeste več kot 70 kalorij manj, kot bi jih pojedli s prehitrim prehranjevanjem.

Zbudite se zgodaj

Raziskave so pokazale, da ima zgodnje prebujanje dobre učinke na presnovo telesa, saj je namreč jutranja svetloba izjemnega pomena za prebuditev metabolizma. Od osme ure zjutraj do poldneva si privoščite čim več naravne svetlobe, da bo zagnala vaš metabolizem.

Vedno si privoščite zajtrk

Če mislite, da boste s stradanjem do kosila shujšali, ste v veliki zmoti. Zajtrk prebudi vaš metabolizem in da vašemu telesu energijo, da prenaša vsakodnevne napore. Če boste pojedli zajtrk in malico, bo vaše kosilo veliko manj obilno, vaše telo pa bo dobilo gorivo za nov dan.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×