0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKatera dietna hrana vas ne sme zavesti?

Katera dietna hrana vas ne sme zavesti?

MORDA VAS ZANIMA

Dietna hrana je velikokrat produkt oglaševalskih agencij, ki neko hrano oglašujejo, kot zdravo. Še vedno se oglašuje hrana z malo maščob, čeprav je namesto maščobe v taki hrani veliko sladkorja, kar spodbuja nastanek debelosti. Katere hrane se je dobro paziti?

- Oglas -

jogurt dietni

Dietne pijače

Nekatera umetna sladila so do sto tisočkrat slajša od sladkorja. Naše telo preslepijo, da prihaja sladkor in ko sladkor dejansko dobite, ga telo želi več, kar pomeni, da se v telsu začne nabirati maščoba in se začnete rediti.

Jogurti brez maščob

Zadnje čase so popularni jogurti brez maščob in brez kalorij. Problem se pojavi, ko ugotovimo, da so zdrave maščobe odstranjene in nadomeščene z drugimi, manj zdravimi, kot je sladkor in različni ojačevalci okusov. Ko je hrani odvzeta naravna maščoba, ji je odvzet tudi okus in potem ga je potrebno nadomestiti. V majhnih jogurtih je navadno tudi več kot 600 mg natrija, priporočena dnevna količina pa je 2400 mg, zato je potrebno paziti, da ne pojeste več takih jogurtov, če jih že jeste.

- Oglas -

Že narejeni zdravi piškotki in kosmiči

Sploh v zadnjem času so v porastu reklame za zdrave piškote in zdrave kosmiče, ki se priporočajo posebno za zajtrk. Kadar se reklame začnejo z besedno zvezo »obogatene žitarice za zajtrk«, jih raje ne kupujte. Take vrste hranila so predelana in dodano jim je veliko arom in sladkorjev. S kosmiči ni dobro začeti jutra, saj dvignejo krvni sladkor in raven izulina v telesu.

.

NAJNOVEJŠE