Zdravje & prehranaNekaj orehov na dan, odžene depresijo stran

Nekaj orehov na dan, odžene depresijo stran

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam hrano, s katero lahko poskrbite za dobro počutje svojega duha in se z njo zaščitite pred depresijo.

- Oglas -

Orehi

Pijte čaj

Raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki popijejo tri skodelice čaja na dan manj možnosti, da bodo zboleli za depresijo. Posebej učinkovit je zeleni čaj, saj vsebuje aminokislino L-teanin, ki je posebej učinkovita v boju proti depresiji. Zeleni čaj tako pomaga obvladovati stres, poznan pa je tudi po tem da ščiti pred demenco in znižuje raven holesterola.

Posladkajte se s temno čokolado in orehi

Temna čokolada sprošča hormon sreče serotonin in pomaga širiti žile, zato vas bo košček čokolade spravil v dobro voljo. Poskrbite, da bo to čokolada z visoko vsebnostjo kakava in nizko vsebnostjo sladkorja. Za zdrav prigrizek si lahko privoščite orehe, ki so bogati z omega 3 maščobnimi kislinami. Raziskave so pokazale, da orehi spodbujajo delovanje možganov in zmanjšujejo simptome depresije.

Poskusite z jogurtom

Mlečni izdelki vsebujejo veliko kalcija, vitamina D in ostalimi proteini, ki pomagajo v borbi z depresijo. K boljšemu razpoloženju lahko pripomorejo tudi jajca, ki so bogata z vitaminom E. Študije namreč kažejo, da so k depresiji bolj nagnjeni tisti, ki zaužijejo manj vitamina E. Jajca pojejte s kruhom iz polnovredne moke, saj naj bi beli kruh in riž povzročala večjo možnost depresije.

- Oglas -

Več o orehih najdete tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×