Nekaj orehov na dan, odžene depresijo stran

  Predstavljamo vam hrano, s katero lahko poskrbite za dobro počutje svojega duha in se z njo zaščitite pred depresijo.

  Orehi

  Pijte čaj

  Raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki popijejo tri skodelice čaja na dan manj možnosti, da bodo zboleli za depresijo. Posebej učinkovit je zeleni čaj, saj vsebuje aminokislino L-teanin, ki je posebej učinkovita v boju proti depresiji. Zeleni čaj tako pomaga obvladovati stres, poznan pa je tudi po tem da ščiti pred demenco in znižuje raven holesterola.

  Posladkajte se s temno čokolado in orehi

  Temna čokolada sprošča hormon sreče serotonin in pomaga širiti žile, zato vas bo košček čokolade spravil v dobro voljo. Poskrbite, da bo to čokolada z visoko vsebnostjo kakava in nizko vsebnostjo sladkorja. Za zdrav prigrizek si lahko privoščite orehe, ki so bogati z omega 3 maščobnimi kislinami. Raziskave so pokazale, da orehi spodbujajo delovanje možganov in zmanjšujejo simptome depresije.

  Poskusite z jogurtom

  Mlečni izdelki vsebujejo veliko kalcija, vitamina D in ostalimi proteini, ki pomagajo v borbi z depresijo. K boljšemu razpoloženju lahko pripomorejo tudi jajca, ki so bogata z vitaminom E. Študije namreč kažejo, da so k depresiji bolj nagnjeni tisti, ki zaužijejo manj vitamina E. Jajca pojejte s kruhom iz polnovredne moke, saj naj bi beli kruh in riž povzročala večjo možnost depresije.

  Več o orehih najdete tukaj.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte