0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZnebite se hiperpigmentacije z dvema sestavinama

Znebite se hiperpigmentacije z dvema sestavinama

MORDA VAS ZANIMA

Znebite se madežev, peg in hiperpigmentacije z dvema sestavinama. Temne lise na vaši koži so ponavadi znak hiperpigmentacije, ki se ponavadi pojavijo ob povečanju melanina v koži, pigmenta, odgovornega za temen ten kože. Raven melanina se lahko poveča ob pretirani izpostavljenosti soncu, v času nosečnosti ali ob staranju. Temne lise na koži so glavni simptomi te benigne motnje.

- Oglas -

Hiperpigmentacija

Zakaj sploh pride do hiperpigmentacije?

Hiperpigmentacija se lahko zgodi zaradi notranjih ali zunanjih dejavnikov. Notranji dejavniki navadno sodelujejo pri temnejši polti, medtem ko so zunanji dejavniki različni. Ti so: izpostavljenost kemikalijam, estrogen, minociklin, betaksolol in sončna svetloba. Vsi ti dejavniki povzročajo povečano raven melanina. UV žarki lahko povzročijo pege, lise ter začasno ali trajno razbarvanje kože. Najpogosteje se pojavijo na obrazu in rokah, saj so ti deli najbolj izpostavljeni soncu.

Kako se hiperpigmentacije znebiti s samo dvema sestavinama?

Ti dve čudežni sestavini sta kurkuma in limonin sok. Vsake sestavine vzamemo po eno žlico, premešamo in dodamo na prizadeto kožno področje. Pustimo delovati 15 minut ter speremo s hladno vodo. Če boste to ponovili dvakrat na dan, bodo temne lise začele izginjati. Dobro je tudi, da se po temu postopku ne izpostavljate sončni svetlobi. Bodite pozorni na občutljivo kožo, v tem primeru limoninem soku dodajte malo vode, da se razredči ali pa ga v celoti nadomestite z mlekom. Recept izvira iz starodavne indijske znanosti zdravljenja in je učinkovit zato, ker limona deluje kot naravni piling, kurkuma v prahu pa posvetli kožo in ji daje sijaj.

.

NAJNOVEJŠE