0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOsem razlogov, da se odpravite na sprehod

Osem razlogov, da se odpravite na sprehod

MORDA VAS ZANIMA

Hoja je dobra za srce

Nedavna študija na Univerzi Duke, je pokazala, da 30 minut hoje na dan zmanjša možnost problemov, ki bi lahko nastali z metabolizmom, kateri potencialno vodijo v bolezni srca in ožilja, diabetis ali kap.

- Oglas -

Hoja zmanjša možnost raka na dojki

Že nekaj ur hoje na teden zmanjšuje možnost nastanka rakavega obolenja na dojkah. S hojo namreč izgubljamo maščobo, ki je tudi vir estrogena.

Pomaga pri spancu

Velerna hoja vam bo pomagala, da boste zvečer lažje zaspali, saj bi naj s hojo dvignili raven hormonov, ki skrbijo za dobro počutje.

Hoja vas osreči

Hoja lahko olajša depresijo, tesnobo ter stres. 30 minutni sprehod lahko poskrbi za to, da se boste počutili bolje takrat, ko vas kaj muči.

- Oglas -

Hujšajte s hojo

Vsi vemo, da fizična neaktivnost škoduje obsegu pasu. Že 30 minut na dan je lahko dovolj za vitko linijo. Dokazano pa je, da z uro hoje na dan, pet dni v tednu in zaužitimi 1500 kalorijami na dan, lahko izgubite 11kg na leto.

Hoja blaži nekatere starostne bolezni

Pri starejših ljudeh je 45 minut na teden dovolj, da takšna aktivnost pomaga pri preprečitvi oz. ublažitvi Alzheimerjeve bolezni. Prav tako pa pomaga pri mentalni osredotočenosti starejših ljudi.

Varuje kosti

Spet je dovolj 30 minut hoje, vsaj trikrat na teden, da bodo vaše kosti močne in zdrave. Pri takšni vadbi uporabite 95% mišic, ki pritiskajo na vaše kosti in jih tako ojačajo.

Hoja proizvaja energijo

Morda se sliši malce smešno, vendar je res. V nekaterih državah so že uvedli pločnike s posebnimi ploščami, ki proizvajajo energijo vsakič, ko kdo stopi na njih.

.

NAJNOVEJŠE