Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaOsem razlogov, da se odpravite na sprehod

Osem razlogov, da se odpravite na sprehod

MORDA VAS ZANIMA

Hoja je dobra za srce

Nedavna študija na Univerzi Duke, je pokazala, da 30 minut hoje na dan zmanjša možnost problemov, ki bi lahko nastali z metabolizmom, kateri potencialno vodijo v bolezni srca in ožilja, diabetis ali kap.

Hoja zmanjša možnost raka na dojki

- Oglas -

Že nekaj ur hoje na teden zmanjšuje možnost nastanka rakavega obolenja na dojkah. S hojo namreč izgubljamo maščobo, ki je tudi vir estrogena.

Pomaga pri spancu

Velerna hoja vam bo pomagala, da boste zvečer lažje zaspali, saj bi naj s hojo dvignili raven hormonov, ki skrbijo za dobro počutje.

Hoja vas osreči

Hoja lahko olajša depresijo, tesnobo ter stres. 30 minutni sprehod lahko poskrbi za to, da se boste počutili bolje takrat, ko vas kaj muči.

Hujšajte s hojo

Vsi vemo, da fizična neaktivnost škoduje obsegu pasu. Že 30 minut na dan je lahko dovolj za vitko linijo. Dokazano pa je, da z uro hoje na dan, pet dni v tednu in zaužitimi 1500 kalorijami na dan, lahko izgubite 11kg na leto.

Hoja blaži nekatere starostne bolezni

- Oglas -

Pri starejših ljudeh je 45 minut na teden dovolj, da takšna aktivnost pomaga pri preprečitvi oz. ublažitvi Alzheimerjeve bolezni. Prav tako pa pomaga pri mentalni osredotočenosti starejših ljudi.

Varuje kosti

Spet je dovolj 30 minut hoje, vsaj trikrat na teden, da bodo vaše kosti močne in zdrave. Pri takšni vadbi uporabite 95% mišic, ki pritiskajo na vaše kosti in jih tako ojačajo.

Hoja proizvaja energijo

Morda se sliši malce smešno, vendar je res. V nekaterih državah so že uvedli pločnike s posebnimi ploščami, ki proizvajajo energijo vsakič, ko kdo stopi na njih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×