Ekologija & OkoljePeking uporablja ogromne deodorantne topove za prikritje smradu iz smetišč

Peking uporablja ogromne deodorantne topove za prikritje smradu iz smetišč

MORDA VAS ZANIMA

Kot odgovor na proteste lokalnih prebivalcev je mesto Peking namestilo 100 pršil pod visokim pritiskom, da bi z njimi prikrili smrad, ki prihaja s prepolnih smetišč.
Verjetno ni stvari, ki se je Kitajci ne bi spomnili, si verjetno pravite ob tej novici. Prav tako verjetno obstaja veliko boljši način, kako do bolj prijetnega ozračja, kot pa da pršijo mesto z ogromnimi deodoranti.

- Oglas -

Glede na časnik The Guardian ti topovi pršijo več deset litrov dišave na minuto na razdalji 50m. Te topove je izdelalo kitajsko podjetje, temeljijo pa na nemški in italijanski tehnologiji.

Kitajski problem z odpadki se dejansko širi s takšno hitrostjo kot tudi njihova ekonomija – s svetlobno hitrostjo! Lokalna vlada tako ocenjuje, da 17milijonov prebivalcev Pekinga proizvede kar 18.000 ton odpadkov na dan, 7.000 ton več kot pa so zmožna predelati njihova lokalna smetišča.

Kar pa je še bolj zastrašujoče pa je to, da se manj kot 4 % smeti v Pekingu reciklira, medtem ko 2 % zažgejo … ostalo pa konča očitno na smetiščih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×