Dom & EnergijaPapirnate vrečke uporabite večkrat

Papirnate vrečke uporabite večkrat

MORDA VAS ZANIMA

Papirnate vrečke navadno zavržemo že po pravi uporabi. Čeprav je vsekakor bolj okolju prijazno, da v trgovini vzamemo papirnato vrečko, pa to še ne pomeni, da lahko to tudi po uporabi odvržemo.
Papirnata vrečka, eko vrečkaPrinašanje lastnih vrečk v trgovino je dober način kako do manj odvečnih odpadkov. Vendar pa nekateri ne pomislijo na to, da lahko tudi papirnate vrečke uporabimo večkrat.

- Oglas -

Le malo papirnatih vrečk je narejenih iz recikliranih ali alternativnih vlaken. To pa seveda pomeni, da se vseeno požaga veliko dreves za proizvodnjo takšnih vrečk. Res je, da je danes vse več zbirališč papirja, vendar pa lahko papir dejansko recikliramo le nekajkrat.

Vlakna se namreč s časoma razgradijo in niso več zmožna držati papirja skupaj. Zato je vsekakor bolje, da papirnate vrečke najprej dejansko porabimo do konca njihove vzdržljivosti, preden jih damo v recikliranje.

Te vrečke pa lahko uporabimo tudi na več načinov, kot na primer za podlago živalskim kletkam, kar je vsekakor bolje kot pa da za podlago uporbimo kakšen umetni material.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×