Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaKatero meso povečuje tveganje obolelosti za rakom?

Katero meso povečuje tveganje obolelosti za rakom?

MORDA VAS ZANIMA

V preteklih študijah je rdeče meso že bilo povezano z razvojem večih tipov rakavih obolenj. Sestavine v tem mesu naj bi tako dvigale možnost obolenja, še posebej pa naj bi k temu pripomogli razni dodatki kot so dodani nitrati in nitriti.
Najnovejše študije pa so pokazale, da je tveganje za rakavim obolenjem na mehurju kar 29 % večje, če jemoveliko rdečega mesa. Bolj natančno naj bi se ta nevarna kombinacija sestavin nahajala v hladnih rezinah rdečega mesa.

- Oglas -

Študija je zajela 300.000 moških in žensk med 50 in 71 letom starosti v ZDA. Ljudje z dieto, ki je vsebovala visoke nivoje nitritov so tako razvili 28 – 29 % povišane možnosti obolenja za rakom na mehurju, kot pa tisti, ki teh sestavin niso zaužili.

Povezava med nitrati oziroma. nitriti in rakavim obolenjem na mehurju lahko razloži zakaj so ostale študije opazovale povezavo med procesiranimi mesnimi izdelki in rakom na mehurju. Znanstveniki so izjavili, da so te ugotovitve izrednega pomena za nadaljne proučevanje študij povezanih z mesom in mesnimi izdelki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×