0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKatero meso povečuje tveganje obolelosti za rakom?

Katero meso povečuje tveganje obolelosti za rakom?

MORDA VAS ZANIMA

V preteklih študijah je rdeče meso že bilo povezano z razvojem večih tipov rakavih obolenj. Sestavine v tem mesu naj bi tako dvigale možnost obolenja, še posebej pa naj bi k temu pripomogli razni dodatki kot so dodani nitrati in nitriti.
Najnovejše študije pa so pokazale, da je tveganje za rakavim obolenjem na mehurju kar 29 % večje, če jemoveliko rdečega mesa. Bolj natančno naj bi se ta nevarna kombinacija sestavin nahajala v hladnih rezinah rdečega mesa.

- Oglas -

Študija je zajela 300.000 moških in žensk med 50 in 71 letom starosti v ZDA. Ljudje z dieto, ki je vsebovala visoke nivoje nitritov so tako razvili 28 – 29 % povišane možnosti obolenja za rakom na mehurju, kot pa tisti, ki teh sestavin niso zaužili.

Povezava med nitrati oziroma. nitriti in rakavim obolenjem na mehurju lahko razloži zakaj so ostale študije opazovale povezavo med procesiranimi mesnimi izdelki in rakom na mehurju. Znanstveniki so izjavili, da so te ugotovitve izrednega pomena za nadaljne proučevanje študij povezanih z mesom in mesnimi izdelki.

.

NAJNOVEJŠE