0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineOlje arnike: pri čem vse nam lahko pomaga?

Olje arnike: pri čem vse nam lahko pomaga?

MORDA VAS ZANIMA

Arnika velja v naravnem zdravilstvu za eno najbolj cenjenih rastlin, primerna pa je predvsem za zunanjo uporabo. Vsebuje veliko zdravilnih snovi, ki pomirjajo kožo, poskrbijo za razkuževanje ter delujejo protivnetno in protimikrobno. V številnih izdelkih za nego kože, ki jih najdemo na policah trgovin, je pomembna sestavina prav arnika. Seveda pa se lahko izdelave olja arnike lotite tudi sami – že kmalu bo več kot dovolj priložnosti za to, saj se približuje čas cvetenja arnike. Postopek je zelo preprost, olje arnike pa nato ponuja ogromno različnih možnosti uporabe.

- Oglas -

Olje arnike

Kako izdelati olje arnike?

Steklen kozarec napolnite s cetovi arnike. Nato dodajte toliko olja, da so cvetovi povsem prekriti. Kozarec zaprite in ga postavite na mesto, kjer je dovolj sonca. Počakajte približno 2–3 tedne. Nato lahko mešanico precedite. Olje arnike je zdaj pripravljeno za uporabo.

Ublažitev bolečin pri artritisu

Z oljem arnike si lahko zelo uspešno pomagate pri blaženju bolečin, povezanih z artritisom. Pozitivne učinke arnike pri ljudeh z artritisom potrjujejo tudi nekatere znanstvene študije. Z oljem preprosto nežno zmasirajte boleče predele. Postopek ponovite nekajkrat dnevno. Olje lahko pred tem tudi »razredčite« z drugim oljem.

- Oglas -

Hitrejše zdravljenje modric

Arnika je koristna tudi takrat, ko se na koži pojavi neprijetna modrica. Ne le da bo olje poskrbelo, da modrica izgine hitreje, kot bi sicer, obenem bo tudi ublažilo bolečine in preprečilo nastajanje oteklin.

Sprostitev napetosti v mišicah

Fizična aktivnost zagotovo izjemno pozitivno vpliva na zdravje, vendar lahko včasih povzroči tudi nekaj težav, ki pa na srečo hitro minejo. Po še posebej aktivnem dnevu je zelo pogosta napetost v mišicah, ki pa jo boste zelo hitro zmanjšali, če si privoščite masažo z oljem arnike.

Pomoč pri sončnih opeklinah

Poleti se rado zgodi, da nas kljub pazljivosti ujame malce preveč sončnih žarkov. Posledica so seveda opekline. A če imate pri roki olje arnike, boste situacijo hitro obvladali. Olje pomiri kožo in zavira vnetja. Uspešno pospeši celjenje poškodb kože – tudi tistih, ki so posledica sončnih opeklin.

Spodbujanje rasti las

Olje arnike pa ni koristno samo za kožo, ampak ima zelo pozitiven vpliv tudi na vaše lase in lasišče. Še posebej pogosto se priporoča za pospeševanje rasti las oziroma za preprečevanje prekomernega izpadanja. Priporočamo redne masaže lasišča z oljem arnike, kar bo stimuliralo lasne mešičke ter poskrbelo za manj izpadanja las in za njihovo hitrejšo rast.

.

NAJNOVEJŠE