0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaModrice – kaj pomaga, da hitreje izginejo?

Modrice – kaj pomaga, da hitreje izginejo?

MORDA VAS ZANIMA

Drobne nezgode so del našega vsakdana. Posledice na srečo večinoma niso hujše, vendar pa pogosto ostane na pogled nič kaj prijetne modrice. Te sicer sčasoma izginejo same, vendar bi želeli predvsem v toplejših dneh, ko kažemo več kože, ta čas še nekoliko skrajšati. Ali lahko kaj naredimo sami, da bodo modrice čim hitreje izginile? Na srečo je to mogoče storiti s povsem naravnimi pristopi …

- Oglas -

Arnika

Arnika

Če imate pri roki mazilo, ki vsebuje arniko, je to vsekakor ena izmed prvih metod, s katerimi je smiselno poskusiti, če želite pospešiti izginevanje modric. Arnika namreč deluje protivnetno, če so še vedno prisotne bolečine, pa vam bodo koristili tudi protibolečinski učinki te izjemno zdravilne rastline. Gel oziroma mazilo nanesite večkrat dnevno.

Aloe vera – vsestranska tudi za modrice

Kadar se soočate z različnimi težavami, povezanimi s kožo, je vedno smiselno pomisliti tudi na aloe vero. Ta ni koristna samo za pospešitev celjenja kože, ki jo je opeklo sonce, ampak poskrbi tudi za to, da bodo modrice izginile precej hitreje, kot bi sicer. Gel aloe vere poskušajte nanesti čim prej po poškodbi in ga nežno vtrite v kožo.

- Oglas -

Kajenski poper

V kajenskem popru najdemo snov, imenovano kapsaicin, znano po številnih pozitivnih vplivih. Deluje protivnetno in protibolečinsko ter vam lahko pomaga tudi pri hitrejši odpravi modric. Kajenski poper zmešajte s poljubnim oljem, na primer s kokosovim, in mešanico vtrite v predel, kjer je nastala modrica. Morda boste sicer zaznali rahlo pekoč občutek, vendar bo ta zelo hitro izginil.

Vitamin C

Za hitrejšo obnovo naše kože po poškodbah je izjemno pomemben vitamin C. Če se želite čim prej znebiti modrice, ki je nastala na zelo neugodnem mestu, vam svetujemo, da v tem obdobju uživate še posebej veliko živil, bogatih z vitaminom C, ali pa si pomagate s prehranskimi dopolnili. Za nego kože pa lahko uporabite tudi kremo, obogateno z omenjenim vitaminom.

.

NAJNOVEJŠE