Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNaravna osvežitev zadaha – pozabite na žvečilni gumi!

Naravna osvežitev zadaha – pozabite na žvečilni gumi!

MORDA VAS ZANIMA

Kadar potrebujemo hitro osvežitev zadaha in ni možnosti, da bi si umili zobe, pogosto posežemo po žvečilnem gumiju. Vendar pa je lahko tudi v tem primeru rešitev precej bolj naravna. Obstaja namreč kar nekaj rastlin, ki nam pomagajo pri hitri osvežiti zadaha. A ne le to – pogosto pomagajo tudi pri odpravljanju globljih vzrokov, zaradi katerih sploh pride do neprijetnega zadaha iz ust. V nekaterih primerih je uporaba zelo preprosta, pomaga vam preprosto žvečenje listov oziroma delov teh rastlin namesto žvečilnega gumija. Spet druge rastline, ki so znane po tem, da poskrbijo za boljši zadah, pa lahko vključite v pripravo naravne, doma izdelane ustne vodice.

- Oglas -

Zadah

Meta

Verjetno ste že opazili, da vsebuje večina zobnih past, ustnih vodic in žvečilnih gumijev na tržišču tudi meto oziroma mentol. To nikakor ni naključje, saj je meta ena najboljših izbir, če potrebujete hitro osvežitev zadaha. Preskočite kupljene pripravke in pojdite raje kar neposredno »k viru«.

Čajevec

Zaradi protimikrobnega delovanja je tudi čajevec odličen za vse, ki želite naravno osvežiti svoj zadah. Pomaga uničevati škodljive bakterije in druge mikroorganizme, ki so pogosto glavni krivci za neprijeten zadah iz ust. Med drugim lahko čajevec pomaga tudi pri uničevanju kandide, ki je, če se pretirano razmnoži, prav tako eden izmed razlogov za težave s slabim zadahom.

Žajbelj

V naravnem zdravilstvu ima žajbelj zelo dolgo zgodovino. Zelo učinkovit je pri blaženju bolečin v žrelu in pri zmanjševanju znojenja, pomaga pa vam tudi pri odpravi neprijetnega zadaha. Učinki tudi pri žajblju niso zgolj začasni, ampak lahko pripomore k odpravi mikroorganizmov, zaradi katerih se slab zadah sploh pojavlja.

Nageljnovo žbice (klinčki)

- Oglas -

Tudi klinčki imajo dolgo tradicijo uporabe, ko gre za naravno odpravo neprijetnega zadaha. Še posebej pomembno mesto imajo v tradicionalni kitajski medicini. Žvečenje klinčkov tako hitro in povsem naravno osveži vaš zadah, pomaga pa tudi pri lajšanju morebitnih bolečin ter pri preprečevanju zasluzenosti in okužb dihal.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×