Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaŽelodčne težave: hitra naravna pomoč

Želodčne težave: hitra naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

Občasne želodčne težave oziroma bolečine so verjetno nekaj, kar doživljamo vsi. Če gre za kronične simptome, je vsekakor pomembno, da čim prej obiščete zdravnika. Pri blažjih težavah pa so lahko zelo učinkovite tudi nekatere povsem naravne rešitve. Te poskrbijo za hitro ublažitev neprijetnih simptomov.

- Oglas -

Prebavne in želodčne težave

Čaj rooibos

Med številne pozitivne učinke čaja rooibos lahko uvrstimo tudi njegovo zmožnost, da pomaga pri lajšanju želodčnih oziroma prebavnih težav. Pomiri razdražen želodec in pospeši prebavo, obenem pa vaše telo oskrbi z izdatno dozo antioksidantov.

Ingverjev čaj

Zelo učinkovita naravna pomoč pri razdraženem želodcu je tudi ingverjev čaj. Med drugim lahko pomaga celo pri uničevanju škodljivih bakterij, ki so včasih krive za želodčne težave. Nekatere raziskave pa kažejo celo, da ingver pripomore k zaščiti pred želodčnimi razjedami.

Meta

Mentol, ki ga vsebuje meta, je odličen za ublažitev želodčnih težav. Če potrebujete hitro, obenem pa naravno pomoč, si lahko pripravite skodelico metinega čaja ali pa preprosto žvečite očiščene metine liste.

Kumina lajša želodčne težave

- Oglas -

Semena kumine veljajo za eno najstarejših naravnih rešitev za blaženje bolečin in nelagodja v želodcu. Zelo uspešno pomagajo pri številnih prebavnih težavah, predvsem pri napihnjenosti in vetrovih.

Kamilica

Verjetno je kamilica na zalogi v praktično vsakem gospodinjstvo. Skodelica kamiličnega čaja deluje izjemno pomirjajoče – ne le na vaše živce, ampak tudi na želodec. Kamilica je še posebej koristna v primeru, da je prekomeren stres tisti, ki vam povzroča želodčne težave.

Aktivno oglje

Kadar je razdražen želodec posledica zaužitja pokvarjene hrane ipd., je dobra rešitev tudi aktivno oziroma medicinsko oglje. Kupite ga lahko v praktično vsaki lekarni. Na zalogi ga je dobro imeti predvsem v primeru, da potujete v tuje dežele, kjer nameravate okušati jedi, ki so za vas povsem nove.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×