0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŽelodčne težave: hitra naravna pomoč

Želodčne težave: hitra naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

Občasne želodčne težave oziroma bolečine so verjetno nekaj, kar doživljamo vsi. Če gre za kronične simptome, je vsekakor pomembno, da čim prej obiščete zdravnika. Pri blažjih težavah pa so lahko zelo učinkovite tudi nekatere povsem naravne rešitve. Te poskrbijo za hitro ublažitev neprijetnih simptomov.

- Oglas -

Prebavne in želodčne težave

Čaj rooibos

Med številne pozitivne učinke čaja rooibos lahko uvrstimo tudi njegovo zmožnost, da pomaga pri lajšanju želodčnih oziroma prebavnih težav. Pomiri razdražen želodec in pospeši prebavo, obenem pa vaše telo oskrbi z izdatno dozo antioksidantov.

Ingverjev čaj

Zelo učinkovita naravna pomoč pri razdraženem želodcu je tudi ingverjev čaj. Med drugim lahko pomaga celo pri uničevanju škodljivih bakterij, ki so včasih krive za želodčne težave. Nekatere raziskave pa kažejo celo, da ingver pripomore k zaščiti pred želodčnimi razjedami.

- Oglas -

Meta

Mentol, ki ga vsebuje meta, je odličen za ublažitev želodčnih težav. Če potrebujete hitro, obenem pa naravno pomoč, si lahko pripravite skodelico metinega čaja ali pa preprosto žvečite očiščene metine liste.

Kumina lajša želodčne težave

Semena kumine veljajo za eno najstarejših naravnih rešitev za blaženje bolečin in nelagodja v želodcu. Zelo uspešno pomagajo pri številnih prebavnih težavah, predvsem pri napihnjenosti in vetrovih.

Kamilica

Verjetno je kamilica na zalogi v praktično vsakem gospodinjstvo. Skodelica kamiličnega čaja deluje izjemno pomirjajoče – ne le na vaše živce, ampak tudi na želodec. Kamilica je še posebej koristna v primeru, da je prekomeren stres tisti, ki vam povzroča želodčne težave.

Aktivno oglje

Kadar je razdražen želodec posledica zaužitja pokvarjene hrane ipd., je dobra rešitev tudi aktivno oziroma medicinsko oglje. Kupite ga lahko v praktično vsaki lekarni. Na zalogi ga je dobro imeti predvsem v primeru, da potujete v tuje dežele, kjer nameravate okušati jedi, ki so za vas povsem nove.

.

NAJNOVEJŠE