0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAktivno oglje – vsestranski črni zaklad

Aktivno oglje – vsestranski črni zaklad

MORDA VAS ZANIMA

Aktivno oglje je čudovita vsestranska rešitev za marsikatero tegobo, zato ga velja imeti pri roki. Najbolj znano je kot učinkovito sredstvo pri zastrupitvah s hrano in prebavnih motnjah, kot je na primer driska, kjer nam lahko aktivno oglje zelo pomaga, to pa še zdaleč niso vse super moči aktivnega oglja. Preverite, kje vse ga lahko še preizkusite.

- Oglas -

Vedno spijte dovolj tekočine

Pozorni bodite na to, da vedno, ko uživate aktivno oglje, spijete dovolj tekočine, saj lahko v nasprotnem primeru povzroči dehidracijo. V tandemu z dovolj tekočine aktivno oglje pripomore k hitrejšemu odstranjevanju toksinov v telesu.

Aktivno oglje uporaba

Aktivno oglje za bele zobe

Aktivno oglje je postalo vedno bolj priljubljen način za naravno beljenje zob. Če so vaši zobje obarvani od kave, čaja ali vina, vam lahko aktivno oglje pomaga pobeliti zobe in uravnati pH v vaši ustni votlini, kar pomaga pri preprečevanju zobne gnilobe, zadaha in bolezni dlesni. Aktivno oglje namreč vase posrka obloge in ostale mikroskopske delce, ki povzročajo obarvanost zob. Uporaba aktivnega oglja v ta namen je torej popolnoma naravna rešitev za bel nasmeh. Njegova redka slaba lastnost je, da morate biti izredno previdni, saj pušča madeže na tkanini in površinah, zato pred uporabo zaščitite police, tla in oblačila.

- Oglas -

Za naravno beljenje zob pomočite mokro zobno krtačko v aktivno oglje v prahu in kot običajno ščetkajte zobe, posvetite se mestom, ki so bolj obarvana. Potem z malo vode temeljito izperite ustno votlino, dokler ni slina čista. To počnite enkrat na teden, če imate v ustni votlini zalivke je možno, da jih bo aktivno oglje obarvalo. Če začutite, da vaši zobje postajajo občutljivi, z uporabo prenehajte.

Preprečite napenjanje in vetrove

Z aktivnim ogljem lahko preprečite napenjanje in vetrove. Pred uživanjem hrane, ki vam običajno povzroča ti nevšečnosti, uživajte aktivno oglje. Uro pred uživanjem takšne hrane vzemite 500 mg aktivnega olja, seveda v kombinaciji z veliko vode. Takoj po obroku spijte dovolj vode, da bo oglje čim bolj aktivno delovalo.

Aktivno oglje za kožo in telo

Aktivno oglje je primerno tudi za zunanjo uporabo. Učinkovito je v odstranjevanju neprijetnih telesnih vonjav, za ublažitev bolečin in srbečice pri pikih žuželk in insektov in za preprečevanje aken. Če vas piči komar, zmešajte kapsulo aktivnega olja s polovičko žlice kokosovega olja in pritisnite na mesto vboda. Pozorni bodite, da mesto, kamor ste namazali kremo, povijete z gazo, saj lahko v nasprotnem primeru z ogljem umažete vse, česar se dotaknete. Za pomoč pri aknah pa zmešajte kapsulo aktivnega oglja z dvema čajnima žličkama aloje vera gela in nanesite na obraz, pustite, da se posuši potem pa temeljito izperite.

Razstrupite se

Aktivno oglje pripomore k delovanju prebavnega trakta, saj odstranjuje toksine, ki povzročajo alergične reakcije, oksidativno stres in šibijo imunski sistem. Z odstranjevanjem toksinov iz telesa lahko pripomorete k zmanjšanju bolečine v sklepih in povečate raven energije. Poskusite lahko  z dvodnevnim čiščenjem med katerim jejte le sadje, zelenjavo in ribe. Če imate občutek zaprtja, je to po vsej verjetnosti zaradi tega, ker pijete premalo vode.  Pomagate si lahko tako, da spijete kozarec tople vode z rezino limone vsake pol ure, dokler zaprtje ni odpravljeno. Dva dni torej devetdeset minut pred vsakim obrokom vzemite 10 gramov aktivnega olja.

.

NAJNOVEJŠE