Zdravje & prehranaMigrene: pomagajte si z eteričnimi olji

Migrene: pomagajte si z eteričnimi olji

MORDA VAS ZANIMA

Migrene so teževa, za katero trpi zelo visok odstotek odraslih. Te so sicer včasih blažje, mnogokrat pa je bolečina, ki lahko traja tudi do 72 ur, tako huda, da človeka skorajda povsem ohromi. Poleg močnih glavobolov se včasih pojavijo tudi simptomi, kot so bolečine okoli oči, povečana občutljivost na svetlobo in zvoke, slabost ter bruhanje. Ni sicer povsem jasno, kaj povzroča migrene, sprožilec pa so lahko različni dejavniki: hormonske spremembe, stres, določena hrana ipd.

Zaradi migrene ljudje pogosteje posegajo po zdravilih

- Oglas -

Ljudje, ki se soočajo z migrenami, pogosto posežejo po protibolečinskih zdravilih, ki pa velikokrat povzročajo nezaželene stranske učinke. Na srečo pa obstaja tudi nekaj naravnih možnosti za lažje spopadanje z migrenami. Še posebej učinkovita so lahko določena eterična olja …

Eterično olje mete in migrene

Eterično olje mete

Za lajšanje simptomov migrene se zelo pogosto priporoča eterično olje mete. Vsebuje mentol, ki pomaga pri sproščanju mišic in pri ublažitvi bolečin. Koristen pa je tudi za lajšanje slabosti, če je ta prisotna. Vzemite 1 žlico kokosovega ali katerega koli drugega rastlinskega olja. Dodajte približno 3 kapljice eteričnega olja mete. Mešanico nato nežno vtrite v ramena, čelo in zatilje.

Eterično olje sivke

Tudi sivka je zelo dobra izbira na naravno pomoč pri migreni. Deluje protivnetno, pomirjajoče in pomaga širiti krvne žile. Tudi tu lahko pripravite masažno olje, še ena možnost uporabe eteričnih olj za lajšanje simptomov migrene pa je, da zavrete vodo, v katero kanete približno 10 kapljic izbranega eteričnega olja. Nato počasi vdihujte nad paro.

Eterično olje evkaliptusa

- Oglas -

Evkaliptus velja za tradicionalno naravno pomoč pri različnih oblikah glavobolov, tudi pri migrenskih. Kot kažejo izsledki raziskav, naj bi bil pozitiven vpliv eteričnega olja evkaliptusa povezan predvsem s protivnetnim delovanjem snovi, ki jih vsebuje ta rastlina. Izberite eno izmed možnosti uporabe, ki sta bili opisani zgoraj. Izbrano eterično olje lahko tudi preprosto nakapljate na čist robček in počasi vdihujete.

Eterično olje rožmarina

Za lajšanje bolečin, povezanih z migrenami, in drugih neprijetnih simptomov lahko poskusite uporabiti tudi eterično olje rožmarina. Omenjeno eterično olje deluje kot naravno protibolečinsko sredstvo, preprečuje vnetja in pomirja. Sledite predhodno opisanim možnostim uporabe, da bodo migrene čim prej minile.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×