Lepota & KozmetikaArak: Lesena zobna ščetka, ki raste na drevesu

Arak: Lesena zobna ščetka, ki raste na drevesu

MORDA VAS ZANIMA

Vse več ljudi se na mnogih področjih svojega življenja vrača k osnovam. Izjema ni niti ščetkanje zob. Tako številni prisegajo na uporabo zelo posebne zobne ščetke iz lesa, ki zraste kar na drevescu, imenovanem arak. Tovrstno zobno ščetko, ki je pravzaprav posebna lesena paličica, so začeli za vzdrževanje ustne higiene uporabljati že pred približno 7000 leti, na današnjem Bližnjem vzhodu. Tudi sodobne študije potrjujejo, da ima lahko uporaba zobne ščetke iz lesa drevesa arak zelo pozitiven vpliv na zdravje naše ustne votline.

- Oglas -

Arak - Lesena zobna ščetka

Protibakterijsko delovanje in zaščita pred kariesom

Izsledki raziskave, ki so jo izvedli pri Svetovni zdravstveni organizaciji, so razkrili, da imajo ljudje, ki uporabljajo ščetko iz lesa araka, v povprečju manj težav s kariesom ipd. kot tisti, ki prisegajo na klasične zobne ščetke. Ščetka iz lesa araka naj bi namreč zagotavljala še posebej dobro zaščito pred škodljivimi bakterijami, ki povzročajo karies in podobne težave.

Pomoč pri odpravljanju slabega zadaha

Mnogi trdijo tudi, da so se prav s pomočjo zobne ščetke, ki zraste na drevescu arak, uspešno znebili kroničnih težav s slabim zadahom. Med drugim ta ščetka poskrbi za povečano izločanje sline, kar je zelo pomembno pri odpravljanju neprijetnega zadaha. Morda se boste sicer sprva malce težko navadili na to, da ne uporabljate več zobne paste. Vendar boste verjetno hitro ugotovili, da les sprošča prijetne naravne arome, ki poskrbijo za poseben občutek dolgotrajne svežine v ustih.

Naravna zobna ščetka za okrepitev dlesni in zaščita pred vnetji

Močne dlesni so osnova zdravih zob. Uporaba zobne ščetke iz lesa araka bo imela pozitiven vpliv tudi na vaše dlesni. Poskrbela bo za okrepitev dlesni in zmanjšala nevarnost za vnetje dlesni oziroma za gingivitis.

Arak – naravna in okolju prijaznejša izbira

- Oglas -

Se trudite zmanjšati svoj negativen vpliv na okolje? Verjetno se zavedate, da šteje vsaka sprememba na bolje. Tako ni vseeno niti, kakšne izdelke uporabljate za nego zob in ustne votline. Večina zobnih ščetk na tržišču v naravi ni razgradljiva, kar pa ne velja za paličice oziroma ščetke iz lesa araka. Z njihovo uporabo lahko tako prispevate tudi k razbremenitvi okolja.

NAJNOVEJŠE