Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehrana»Obnovljiva« zelenjava

»Obnovljiva« zelenjava

MORDA VAS ZANIMA

Zagotovo ste se že kdaj lotili pridelovanja domače zelenjave tako, da ste semena posadili v lončke. Ste že kdaj poskusili vzgojiti zelenjavo iz kuhinjskih ostankov? Nekatero zelenjavo namreč lahko ponovno vzgojimo! Katero? V nadaljevanju smo vam pripravili seznam »obnovljive« zelenjave.

Mlada čebula

- Oglas -

Odrežite celoten zelen del šalotke tako, da vam ostane zgolj spodnji del s koreninami in centimeter zelenega zgornjega dela. Nato njeno korenino postavite v kozarec z malo vode. V enem tednu vam bo zeleni zgornji del mlade čebule ponovno zrasel.

zdrava zelenjava

Česen

Česnove poganjke lahko vzgojite tako, da česen s spodnjim delom postavite v kozarec z malo vode. Zelene poganjke, ki jih bo odgnal lahko zaradi prijetnega blagega okusa uporabite kot okusen dodatek testeninam in solatam.

Korenje

Zgolj za opozorilo – oranžnega dela korenčka žal ne moremo vzgojiti, lahko pa ponovno rast omogočimo vrhnjemu delu korenja. Vrhnji listnati del korenja je izvrsten dodatek k juham in solatam. Na prvi pogled zgleda kot peteršilj, okus pa ima tudi enko dober – če ne še boljši. Vrhnji del korenja odrežemo in ga postavimo v lonček z vodo z veliko sončne svetlobe. V dobrem tednu boste nagrajeni z okusnim svežim zelenim perjem.

Bazilika

- Oglas -

Odrežemo nekaj centimetrov stebla od vrha, mu odstranimo liste ter postavimo steblo v kozarec vode. Tega postavimo nekam kjer ga bo doseglo veliko sončne svetlobe. V dveh tednih bo steblo odgnalo koreninice in takrat ga posadimo v lonček. Na ta način boste lastno baziliko lahko obnavljali v nedogled in nikoli več vam je ne bo treba kupiti.

Zelena

Vzemite plitko posodo ter jo napolnite z vodo. Vanjo postavite spodnji zeleni del zelene. V petih tednih boste opazili kako iz sredine spodnjega dela odganjajo novi poganjki. Ko bo teh zadosti jih presadite v zemljo. Posadite jih tako, da iz zemlje gleda kakšen centimeter poganjka.

Koriander

Podobno kot pri baziliki, steblo koriandra postavimo v kozarec z vodo in počakamo, da odžene nekaj koreninic. Ko so te dovolj goste ga presadimo v zemljo in čez nekaj mesecev boste imeli svoj lastni grmiček.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×