Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaObkladki iz čebule

Obkladki iz čebule

MORDA VAS ZANIMA

Čebula je živilo, ki ga najdemo v prav vsakem gospodinjstvu. Je vsestransko uporabna in zdrava rastlina, ki pa je nekateri ne prenesejo, saj lahko povzroči kopičenje črevesnih plinov.

- Oglas -

Srbski znanstveniki so ugotovili, da čebula preprečuje nastanek kardiovaskularnih bolezni, preprečuje rast tumorjev in ugodno deluje na procese staranja. Je bogata s kvercetinom, ki preprečuje oksidacijo maščob in ohranja zdravo ožilje. Bogata je tudi z vitaminom C in preprečuje nekatere vnetne procese v telesu. Zdravo pa ni samo uživanje čebule, marveč tudi obkladki, ki jih pripravimo iz nje.

Čebulni obkladki

Čebula zbija vročino in odpravlja glavobole

Čebulo lahko uporabimo za zbijanje vročine, če seveda ta ni previsoka, saj moramo v tem primeru k zdravniku. Dve čebuli drobno sesekljamo oziroma zmeljemo v kašo, ki jo potem razporedimo po površini dveh gaz. Oblogo damo na podplate, povijemo s povojem in pustimo delovati več ur. Vonj vsekakor ni najbolj prijeten, vendar pa tovrstni obkladki delajo čudeže in vročina kmalu pade.

Včasih so čebulne obkladke uporabljali tudi pri raznih boleznih, povezanih s srcem. Čebulno kašo so polagali na meča, to pa naj bi krepilo delovanje srca. Čebulni obkladki nekaterim pomagajo tudi pri glavobolu, kašo iz sveže čebule v primeru glavobola za pol ure položimo na tilnik in prekrijemo z gazo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×