Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Ekologija & okoljeNove ugotovitve o Zemljinem jedru

Nove ugotovitve o Zemljinem jedru

MORDA VAS ZANIMA

Trenutno vemo več o oddaljenih galaksijah kot pa o notranjosti naše Zemlje. Sedaj pa so lahko z opazovanjem oddaljenih potresov raziskovalci z Univerze Calgary razkrili nove podatke o vrhnjem delu Zeljinega jedra.

- Oglas -

Znanje o kompoziciji in stanju te cone je ključ do razumevanja vira Zemljinega magnetnega jedra ter nastanka našega planeta. Znanstveniki so imeli seveda že mnoge različne ideje o tem iz česa je jedro sestavljeno, vendar pa je omenjena študija razkrila, da je samo jedro mešanica stopljenega železa, niklja ter ostalih lakih kovin in elementov kot so silicij, žveplo, ogljik ter kisik.

Da bi lahko pomagali določiti materiale, ki sestavljajo jedro Zemlje, ki se nahaja 2891 km pod površjem, so raziskovalci z omenjene univerze izračunali sezmično hitrost valov (oz. hitrost zvoka) na površju jedra.

Opazovanje oddaljenih potresov je namreč eno izmed redkih ‘orodij’, ki ga imajo znanstveniki za odkrivanje globokih delov Zemlje. Takšna metoda je torej osnovana na poslušanju potresov na eni strani planeta z uporabo pristopa, ki je podoben prisluškovanju pogovora preko t.i. šepetalne galerije (kot na primer v večjih kupolah ali katedralah).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×