0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNasveti za umivanje vzglavnikov

Nasveti za umivanje vzglavnikov

MORDA VAS ZANIMA

Ali se spomnite, kdaj ste nazadnje kupili nov vzglavnik ali oddejo? Ali se morda spomnite kdaj ste ju nazadnje oprali? Morda pa je le čas, da malo premislite o tem …

- Oglas -

vzglavnik
Malokdo ve, da ima že osnovno vzdrževanje pozitiven vpliv na vaše zdravje. Veliko vzglavnikov je polnih  pršic, ki lahko sprožijo razne alergije. In bolj kot je star vaš vzglavnik, več pršic ima. In čeprav morda nimate alergije na pršice, pa je vseeno misel, da spite na miljonih pršic dokaj nadležna.

Redno umivajte vzglavnike

Strokovnjaki priporočajo, da bi morali umivati vzglavnike vsake tri mesece – večino blazin je možno oprati v pralnem stroju, vendar pa vseeno poglejte na etiketo. Prav tako pa dajte v pralni troj dve blazini hkrati, da uravnotežite sam stroj in da prihranite pri porabi vode in energije.

Dodajte zaščitni sloj

Vsak vzglavnik oblečite najprej v zaščitno prevleko, nato pa vse skupaj oblecite v še eno prevleko. To prevleko pa perite bolj pogosto.

- Oglas -

Zamenjajte stare vzglavnike

Priporočljivo je, da jih menjate na vsake 3 leta. Nov vzglavnik, ki na začetku tehta približno 3dkg, lahko s časoma svojo težo podvoji. Ta dodatna teža pa bi naj prišla od ostankov mrtvih pršic.  Če imate problem z dihali ali astmo pa kupite hipoalergenične vzglavnike.

.

NAJNOVEJŠE