Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNasveti za umivanje vzglavnikov

Nasveti za umivanje vzglavnikov

MORDA VAS ZANIMA

Ali se spomnite, kdaj ste nazadnje kupili nov vzglavnik ali oddejo? Ali se morda spomnite kdaj ste ju nazadnje oprali? Morda pa je le čas, da malo premislite o tem …

- Oglas -


Malokdo ve, da ima že osnovno vzdrževanje pozitiven vpliv na vaše zdravje. Veliko vzglavnikov je polnih  pršic, ki lahko sprožijo razne alergije. In bolj kot je star vaš vzglavnik, več pršic ima. In čeprav morda nimate alergije na pršice, pa je vseeno misel, da spite na miljonih pršic dokaj nadležna.

Redno umivajte vzglavnike

Strokovnjaki priporočajo, da bi morali umivati vzglavnike vsake tri mesece – večino blazin je možno oprati v pralnem stroju, vendar pa vseeno poglejte na etiketo. Prav tako pa dajte v pralni troj dve blazini hkrati, da uravnotežite sam stroj in da prihranite pri porabi vode in energije.

Dodajte zaščitni sloj

Vsak vzglavnik oblečite najprej v zaščitno prevleko, nato pa vse skupaj oblecite v še eno prevleko. To prevleko pa perite bolj pogosto.

Zamenjajte stare vzglavnike

Priporočljivo je, da jih menjate na vsake 3 leta. Nov vzglavnik, ki na začetku tehta približno 3dkg, lahko s časoma svojo težo podvoji. Ta dodatna teža pa bi naj prišla od ostankov mrtvih pršic.  Če imate problem z dihali ali astmo pa kupite hipoalergenične vzglavnike.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×