0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliNotranji zajedavci pri psih in učinkovite naravne rešitve

Notranji zajedavci pri psih in učinkovite naravne rešitve

MORDA VAS ZANIMA

Skoraj vsi psi imajo vsaj enkrat v življenju težave z notranjimi zajedavci. Najočitnejši znak prisotnosti zajedavcev v črevesju so bele gliste v blatu vašega psa, pojavijo pa se lahko tudi simptomi, kot so bruhanje, diareja, hitro upadanje telesne teže, slabokrvnost in srbečica okoli zadnjika, ki jo spremlja tudi drgnjenje ob preprogo ali travnato površino. Najpogosteje se zajedavci pojavijo, kadar se pes igra na površinah, kjer so prisotni v večjem številu, ali če pije stoječo vodo. Za prenašanje jajčec pa so lahko krivi tudi glodavci ali bolhe.

- Oglas -

Prisotni so lahko različni zajedavci, na primer gliste ali trakulje. Običajno se notranji zajedavci razmnožijo v črevesju psa, včasih pa lahko napadejo tudi druge organe. Vsekakor je najboljša rešitev za zaščito psa pred notranjimi zajedavci ustrezna preventiva. Psu preprečite, da bi zaužil tuje ali lastno blato, in mu ne dovolite, da bi pil vodo iz jezer ali mlak. Če se kljub temu pes okuži, pa vam je na voljo tudi nekaj učinkovitih naravnih rešitev, s pomočjo katerih lahko zajezite razmnoževanje notranjih zajedavcev.

Bučna semena

V bučnih semenih najdemo aminokislino, ki uničuje zajedavce. Snov deluje tako, da jih paralizira, zato se ne morejo več oprijemati črevesne stene med izločanjem blata. Tako se zajedavci že kmalu v celoti izločijo. Bučna semena morate zmleti in jih vmešati v hrano, ki jo sicer dajete psu. To naredite dvakrat dnevno. Za vsakih 5 kilogramov teže vašega psa uporabite četrtino žličke mletih bučnih semen. Psu dajajte semena toliko časa, dokler ne opazite, da v blatu ni več zajedavcev.

- Oglas -

Klinčki

Klinčki uničujejo bakterije, poleg tega pa delujejo tudi antiseptično, zato so med drugim tudi izvrstna naravna rešitev za odstranjevanje različnih notranjih zajedavcev pri psu. Poleg tega klinčki povečujejo število belih krvnički, kar pomeni, da bodo okrepili imunski sistem vašega psa. Večjim psom lahko v hrano enkrat dnevno zmešate žličko mletih klinčkov, pri manjših psih pa količino ustrezno zmanjšajte. Po enem tednu naredite premor in kuro nato še enkrat ponovitev, kar bo zmanjšalo možnost za ponovni pojav zajedavcev. Klinčkov ne dajajte breja psičkam, saj lahko spodbudijo krčenje maternice.

Papaja

Encimi v papaji so zelo učinkoviti pri odpravljanju notranjih zajedavcev pri psih. Še posebej koristno je, da psu ponudite mleta semena papaje (2 žlici na vsakih 10 kilogramov teže psa). Postopek ponavljajte teden dni, vsak dan enkrat. Psu lahko ponudite tudi meso sadeža. Večini psov okus zelo ugaja, zato ga bodo z veseljem pojedli.

Kurkuma

Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov in protivnetnega delovanja lahko kurkuma ublaži vnetja v telesu vašega psa oziroma v njegovem črevesju, ki so posledica prisotnosti notranjih zajedavcev. Poleg tega lahko kurkuma pomaga tudi jetrom, ki se bodo z njeno pomočjo lažje in hitreje znebila strupenih snovi, ki so ostale v telesu zaradi notranjih zajedavcev. Nekaj ščepov kurkume dodajajte psu v hrano približno dva tedna (količino kurkume lahko postopoma povečujete). Če je psička breja, se uživanje kurkume odsvetuje.

Pelin

Pelin je znan po svojem antiseptičnem delovanju, poleg tega pa lahko tudi izboljša prebavo. Zelo dobro se obnese kot naravno sredstvo za uničevanje notranjih zajedavcev pri psih. Večjim psom v hrano enkrat dnevno dodajte četrtino žličke mletega pelina, pri majhnih pa količino nekoliko zmanjšajte. Dodajanje pelina ne sme trajati več kot tri dni, pred začetkom zdravljenja pa se obvezno posvetujte tudi z veterinarjem. Čeprav je pelin učinkovita rešitev za odstranjevanje zajedavcev, lahko namreč prevelike količine privedejo do okvar živčnega sistema. Uživanje pelina poleg tega ni dovoljeno pri breja psičkah in tistih, ki imajo težave z jetri ali z ledvicami.

- Oglas -

Česen

Surovi česen je odličen za odpravljanje notranjih zajedavcev pri psih, seveda pa tudi pri ljudeh. Razlog za to so z žveplom bogate aminokisline, ki jih najdemo v česnu, saj uničujejo različne parazite. Česen lahko pomaga tudi pri odpravljanju bolh pri psih, tudi pri uživanju česna pa je potrebna zmernost. Psi, ki tehtajo manj kot 8 kilogramov, lahko dnevno zaužijejo največ pol stroka česna. Na vsakih dodatnih 8 kilogramov lahko količino povečate za pol stroka. Česen lahko psu dajete največ teden dni, saj bi lahko sicer prišlo do nezaželenih stranskih učinkov.

Korenje

Med obdobjem, ko se poskušate znebiti notranjih zajedavcev pri psu, lahko njegova hrana vključuje tudi korenje. To bo pomagalo pri hitrejšem odstranjevanju preostanka zajedavcev iz črevesja, korenje pa bo pomagalo ublažiti tudi negativne posledice vnetij. Poleg tega uživanje korenja poskrbi za to, da bo imunski sistem vašega psa močnejši. Korenje naribajte in psu ponudite od ½ žlice do 2 žlic (odvisno od velikosti oziroma teže psa) naribanega korenja dnevno.

.

NAJNOVEJŠE