0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZakaj je korenje tako zdravo

Zakaj je korenje tako zdravo

MORDA VAS ZANIMA

Neka pesem pravi: »korenje in vse kar lepša nam življenje«. Pozabite na dodatke vitamina A, s korenjem ga boste dobili dovolj in tako poskrbeli za zdravje, lepo kožo ter jo hkrati zaščitili pred staranjem. Preberite si kako dobiti največ koristi od te zelenjave.

- Oglas -

Korenje

1. IZBOLJŠUJE VID

Korenje je bogato z beta-karotenom, ki se pretvori v vitamin A v jetrih, ta pa se kasneje v mrežnici v vijolični pigment, ki je potreben za gledanje v temi.

2. POMAGA PREPREČEVATI RAKA

Študije so pokazale, da korenje zmanjša tveganje za za pljučnega raka, raka dojke in debelega črevesja. Falcarinol, ki ga korenje vsebuje je naravni pesticid, ki svoje korenine ščiti pred boleznimi in zato je korenje je eden redkih virov te spojine.

3. ZDRAVA KOŽA

Visoka raven beta karotena deluje kot antioksidant in upočasnjuje staranje celic. Skupaj z vitaminom A ščiti kožo pred poškodbami sonca. Pomanjkanje vitamina A, povzroči suho kožo, slabe lase in nohte, preprečuje pa zgodnje gubanje, pigmentacijo in neenakomeren ten kože.

- Oglas -

4. PREPREČUJE BOLEZNI SRCA

Korenje zmanjšuje raven holesterola, saj se topna vlakna v korenju vežejo z žolčno kislino.

5. ŠČITI ZOBE

Grizljanje korenčka očisti usta, dlesni pa vzpodbudi veliko alkalne sline. Minerali v korenju preprečujejo poškodbe zob.

NAJNOVEJŠE