Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaZakaj je korenje tako zdravo

Zakaj je korenje tako zdravo

MORDA VAS ZANIMA

Neka pesem pravi: »korenje in vse kar lepša nam življenje«. Pozabite na dodatke vitamina A, s korenjem ga boste dobili dovolj in tako poskrbeli za zdravje, lepo kožo ter jo hkrati zaščitili pred staranjem. Preberite si kako dobiti največ koristi od te zelenjave.

- Oglas -

Korenje

1. IZBOLJŠUJE VID

Korenje je bogato z beta-karotenom, ki se pretvori v vitamin A v jetrih, ta pa se kasneje v mrežnici v vijolični pigment, ki je potreben za gledanje v temi.

2. POMAGA PREPREČEVATI RAKA

Študije so pokazale, da korenje zmanjša tveganje za za pljučnega raka, raka dojke in debelega črevesja. Falcarinol, ki ga korenje vsebuje je naravni pesticid, ki svoje korenine ščiti pred boleznimi in zato je korenje je eden redkih virov te spojine.

3. ZDRAVA KOŽA

Visoka raven beta karotena deluje kot antioksidant in upočasnjuje staranje celic. Skupaj z vitaminom A ščiti kožo pred poškodbami sonca. Pomanjkanje vitamina A, povzroči suho kožo, slabe lase in nohte, preprečuje pa zgodnje gubanje, pigmentacijo in neenakomeren ten kože.

4. PREPREČUJE BOLEZNI SRCA

- Oglas -

Korenje zmanjšuje raven holesterola, saj se topna vlakna v korenju vežejo z žolčno kislino.

5. ŠČITI ZOBE

Grizljanje korenčka očisti usta, dlesni pa vzpodbudi veliko alkalne sline. Minerali v korenju preprečujejo poškodbe zob.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×