Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaZakaj naši predniki niso imeli alergij

Zakaj naši predniki niso imeli alergij

MORDA VAS ZANIMA

Alergije na oreščke, paradižnik in gluten zagotovo niso ene izmed prvih »bolezni«, ki so napadale naše prednike in ki smo jih s pomočjo moderne medicine in higienskih ukrepov premagali in si s tem tudi podaljšali življenjsko dobo. Takrat je bilo veliko bolezni, morda celo nediagnosticiranih, pa vendar. Zakaj pri njih ni bilo toliko alergij?

- Oglas -

prehrana in alergije

ZATO KER SO JEDLI SEZONSKO HRANO

Niso imeli raznih diet in se niso igrali s svojo prebavo. Jedli so hrano, ki je bila v sezoni na voljo. Dandanes tega ne upoštevamo več in si morda tudi sredi zime, privoščimo paradižnik, ki je prepotoval kar nekaj kilometrov, da je prišel do našega krožnika.

GSO, SREDSTVA ZA ZGOŠČEVANJE, ADITIVI

Hrana takrat še ni vsebovala konzervansov in raznih dodatkov, ki podaljšujejo rok uporabnosti živil. Takrat seveda ni bilo na voljo raznovrstnih različic »hitro pogrejte in pojejte«, vse kar so jedli, so si zato pripravili doma.

MESO

Meso smo jedli že od nekdaj, slišimo velikokrat, kot zagovor temu, da ga jemo. To je sicer res, pa vendar meso včasih ni bilo pridelano za takšno množično porabo, kot dandanes. Še nekaj desetletij v preteklosti si ga ljudje niso mogli privoščiti vsak dan, kaj šele večkrat na dan. Hrenovk, klobas in drugih mešanih mesnih proizvodov, ki vsebujejo ogromno soli, niso poznali. Domači mesni sušeni izdelki niso bili pogosto na jedilniku. Tudi ko so si meso privoščili, so pojedli celo žival, tudi kosti v juhah, ki so vsebovale pomembne minerale.

- Oglas -

Poleg vsega pa so ljudje veliko časa preživeli zunaj, niso dihali onesnaženega zraka in se niso naokoli vozili z avtomobili, ker so morali iti peš. Naše zdravje je odvisno od naše prehrane in življenjskega sloga, zato poskrbimo, da ga kvalitetno ohranimo, saj imamo samo eno možnost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×