Pripravite svojo kremo za čudovite nohte

  Zdravi nohti niso pomembni samo iz estetskih razlogov, naloga nohtov je namreč zaščita prstov pred poškodbami in varovanje pred vdorom mikroorganizmov, zato dobro poskrbite zanje. Negujete jih lahko z naravnimi sestavinami in olji, danes pa vam predstavljamo recept za prav posebno kremo, ki bo poskrbela tudi za dobro počutje.

  Krema za nohte

  Sestavine:

  • kokosovo olje, čajna žlička,
  • mandljevo olje, čajna žlička,
  • čebelji vosek, 2 žlici,
  • med, ¼ čajne žličke,
  • eterično olje sivke, nekaj kapljic.

  Kokosovo olje bo poskrbelo za vlaženje in bo nohte oskrbelo s potrebnimi hranili, mandljevo olje vsebuje veliko vitamina E, med bo nohtom prav tako podaril vlago, eterično olje sivke pa poskrbi za celjenje kože in bo hkrati s svojim čudovitim vonjem pomirilo vašega duha.  Namesto sivke lahko uporabite tudi eterično olje mete, pomaranče ali cimeta.

  Postopek in uporaba:

  Zmešajte čebelji vosek z mandljevim in kokosovim oljem. Stalite nad parno kopeljo. Ko so sestavine staljene in enakomerno porazdeljene dodajte še med in nekaj kapljic eteričnega olja sivke in premešajte. Mešanico prelijte v čist lonček in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Uporabljate lahko dvakrat na dan, shranjujte v temnem prostoru.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte
  Deli
  Karmen Jordan
  Karmen Jordan, diplomirana slovenistka in literarna komparativistka, podiplomska študentka; njen vsakdan je prepreden z branjem in pisanjem. Dolgi sprehodi brez cilja, s katerimi občasno prekine svojo običajno rutino, ji pomagajo, da zbistri misli in si nabere novih moči.