0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNotranji zajedavci in naravna pomoč

Notranji zajedavci in naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

V človeškem telesu se lahko začnejo razmnoževati najrazličnejši zajedavci – od zelo velikih, o kakršnih lahko včasih prebiramo v novicah o bizarnih zdravstvenih težavah, do mikroskopsko majhnih, ki jih ni mogoče zaznati s prostim očesom. Notranji zajedavci niso nujno povezani s slabo higieno, čeprav drži, da je prav to eden od najpogostejših razlogov za tovrstne težave. Med možne krivce med drugim spadata še stik s kontaminirano zemljo in uživanje kontaminiranega mesa.

- Oglas -

Notranji zajedavci so lahko zelo nevarni – včasih celo smrtno. Če sumite, da se v vašem telesu razmnožujejo nevarni paraziti, je zato nujno, da se čim prej odpravite do zdravnika, ki vam lahko predpiše ustrezna zdravila. Obenem pa je dobro upoštevati, da zgolj to, da notranje zajedavce uničimo, ni dovolj. Pomembno je, da se iz telesa odstranijo tudi škodljive snovi, ki so jih zajedavci pustili za sabo, in da nato spodbudimo samoobnovo telesa. Pri tem si lahko pomagamo z določenimi naravnimi pripravki in ukrepi, ki bodo poskrbeli za resnično celostno okrevanje …

Izogibajte se sladkorju in mlečnim izdelkom

Šibkejši ko je vaš imunski sistem, lažje se v vašem telesu naselijo notranji zajedavci. Skrb za močan imunski sistem je tako eden izmed najpomembnejših zaščitnih ukrepov. Krepitev imunske obrambe pa je lahko koristna tudi za učinkovitejše okrevanje po premagani okužbi z notranjimi zajedavci. Delovanje imunskega sistema je v veliki meri odvisno od prehrane. Posebno pomembno je, da se izogibate procesiranemu sladkorju. Kot je znano, lahko čezmerno uživanje belega rafiniranega sladkorja oslabi imunski sistem, obenem pa prispeva k vnetjem v telesu. Nekateri priporočajo, da se med aktivno fazo okužbe izločijo tudi naravni viri sladkorja (npr. sadje, ki vsebuje veliko fruktoze), saj naj bi se telo tako lažje znebilo notranjih zajedavcev. Poleg izogibanja sladkorju je smiselno tudi izogibanje mlečnim izdelkom, saj lahko tudi ti prispevajo k vnetjem v telesu in oslabijo naravno imunsko zaščito.

Pomagajte si s kokosovim oljem, jabolčnim kisom ali diatomejsko zemljo

Kokosovo olje učinkuje kot blago naravno odvajalo. S tem pospeši izločanje strupenih snovi iz organizma. Posledično pa si bo telo po okužbi z notranjimi zajedavci opomoglo lažje in hitreje. Za učinkovitejše razstrupljanje telesa je lahko koristen tudi jabolčni kis, ki obenem pripomore k močnejši imunski obrambi. Svetujemo vam, da jabolčni kis pred zaužitjem redčite z vodo, da ne poškodujete požiralnika. Posebno dragocena snov v boju z notranjimi zajedavci pa je nedvomno diatomejska zemlja. Prepričajte se, da gre za diatomejsko zemljo, ki je primerna za ljudi in varna za zaužitje. Nato je priporočljivo, da začnete počasi. Za začetek zadošča 1 žlička diatomejske zemlje na dan, ki jo vmešajte v kozarec vode. Količino lahko nato postopoma povečujete, dokler ne pridete do 2 žlic dnevno.

- Oglas -

Izkoristite moč zelišč in začimb

Ena od najboljših začimb za hitrejše premagovanje okužbe s paraziti je nedvomno česen. Priporočljivo je, da tako med aktivno fazo kot neposredno po premagani okužbi uživate veliko svežega česna. S protiparazitnim delovanje pa se lahko pohvalijo tudi številne druge začimbe oziroma različna zelišča. Koristna je lahko na primer mešanica klinčkov, pelina in orehovih luščin.

Telo oskrbite s probiotiki

Uravnovešen črevesni mikrobiom je eden od temeljev dobrega zdravja. Med drugim lahko pomaga tudi v boju z notranjimi zajedavci. Če se spopadate s tovrstnimi težavami, je zato vsekakor priporočljivo, da povečate vnos probiotičnih živil, kamor spadajo predvsem fermentirana živila.

Spodbudite znojenje in s tem razstrupljanje telesa

Telo si bo precej lažje opomoglo, če se boste vsak dan dobro preznojili. V obdobju po premagani okužbi z notranjimi zajedavci je zato koristna malce intenzivnejša telesna aktivnost. Če še nimate moči za to, pa je priporočljiv obisk savne. Tako se bo vaš organizem hitreje znebil strupenih stranskih produktov, ki so v telesu ostali po okužbi.

Povečajte vnos vitamina C

Vitamin C je nedvomno ena od najpomembnejših snovi za močan imunski sistem. Za hitrejše premagovanje okužbe s paraziti se zato priporoča tudi nekoliko večji vnos vitamina C kot običajno (najpreprostejša možnost je začasna uporaba kakovostnega prehranskega dopolnila).

.

NAJNOVEJŠE