Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaNežka Poljanšek: Pravi vzrok vseh bolečin je lahko psihična bolečina

Nežka Poljanšek: Pravi vzrok vseh bolečin je lahko psihična bolečina

MORDA VAS ZANIMA

Nežka Poljanšek, fizioterapevtka, ki se je še vedno spomnimo po tem, da je s svojimi zdravilnimi rokami pripomogla k uspehu ekipe Tine Maze, pravi, da danes takšne zgodbe ne bi ponovila z nobenim drugim športnikom, saj tega ne potrebuje več: »Ne vem, zakaj, mogoče je moja duša tako zrasla. Tistega, česar ne potrebujem, pa ne bom počela. Trenutno potrebujem hišico v naravi zunaj Ljubljane, kjer je sonce in ne megla. Da zjutraj, ko se zbudim, vdihnem svež zrak, in da imam njivo, na kateri obdelujem tisto, kar pojem.«

- Oglas -

Nežka Poljansek

Dejali ste, da zdravje postaja vrednota, pomembnejša od vseh dobrin potrošniškega sveta, in da ste zato prepričani, da bo svet vstopil v do človeka prijaznejšo dobo.

Ljudje smo se najedli kapitalizma, zaradi potrošniške miselnosti in materializma nismo več v stiku s samim sabo, od sebe se oddaljujejo in v notranjosti nismo zadovoljni in mirni. Zato se vračamo k naravi, k preprostejšemu načinu življenja, preprosti prehrani, miru. Čeprav mogoče ni videti tako, poznam že ogromno posameznikov, ki so se odločili, da bodo začeli živeti drugače, saj so izgoreli, še največ pa jih je zbolelo in so se zato odločili, da morajo spremeniti način življenja …

V zadnjem času je na voljo veliko različnih terapij, ki naj bi pomagale do boljšega počutja. Kako naj se ljudje odločijo, koga si izberejo. Je pomembnejša vrsta terapije ali terapevt?

- Oglas -

To je odločitev vsakega posameznika. Pravijo, da učitelj pride, ko ga učenec potrebuje. Obstajajo različni učitelji – nekateri potrebujejo psihoanalizo, drugi šport. Za katerega učitelja se odločiš, se mi ne zdi pomembno. Nihče ni šarlatan, v določenem trenutku pač čutiš, da potrebuješ ravno njega. Ko ga boš prerastel, pa boš poiskal drugega …

Pravite, da ljudje lažje prenašamo fizično kot psihično bolečino.

Ko te zelo boli srce, bi raje videl, da bi te bolelo koleno. (smeh) Večinoma res lažje obvladamo fizično bolečino kot psihološko. Čeprav tudi tisti, ki trpijo fizično, rečejo, da bi raje trpeli psihično. Pravi vzrok vseh bolečin pa je prav psihična bolečina …

Interju si lahko preberete v tiskani reviji Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×