5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaNezdravo olivno olje? Tudi to najdemo na prodajnih policah.

Nezdravo olivno olje? Tudi to najdemo na prodajnih policah.

MORDA VAS ZANIMA

Morda se vam zdi naslov paradoksalen, vendar ni daleč od resnice. Veste, kakšno olivno olje uporabljate?

- Oglas -

Pravo ekstra deviško olivno olje ima mnogo blagodejnih učinkov na človeka. Varuje pred boleznimi srca, oživlja, pred rakom, visokim krvnim pritiskom, pomirja želodec in varuje imunski sistem, saj vsebuje ogromno antioksidantov. Uporablja se ga lahko tudi za zunanjo nego telesa, saj pozitivno vpliva na lase in kožo. Vpliv olivnega olja v vaši prehrani je resnično mogčen.

Olivno olje

Ali veste, da je več kot polovica prodajanih olivnih olj slaba kopija olivnega olja, o katerem je govora zgoraj? Vsebujejo kemikalije, antibiotike in kovine. Preverite etiketo olja in ne nasedajte, da pijete pravo italijansko olje, saj mnogo olivnih olj prihaja iz Španije, Maroka in Tunizije, čeprav piše, da je italijansko. Olje, ki je težko in žarko, je daleč od vrhunske kakovosti. Podobno je mastnemu soku.

Problem nastane po tem, ko se obere plod z oljčnih dreves. Transfer namreč mnogokrat poteka mimo rafinerij, kjer je veliko nafte, ki je cenejša od olivnega olja. Obstaja sum, da tam olju dodajajo betakaroten, s katerim prikrijejo okus nafte, ter nato dodajo malo klorofila za lepšo barvo. Na steklenico prilepijo etiketo »made in Italy« in izdelek razpošljejo po celem svetu.

Katero olivno olje izbrati?

- Oglas -

Najbolje je kupovati olivno olje kar pri domačinih, saj je tako nastanek olja najbolj znan in kakovost ni vprašljiva. Če nimate te možnosti, se izognite znamkam kot so Filippo Berio, Bertolli, Pompeian, Colavita, Star in Lucini. Znamke, ki so dobre, so sledeče: California Olive Ranch, O-Live, Ottavio, Omaggio.

Najlažje testirate olje tako, da ga za kratek čas postavite v hladilnik. V zelo hladnem prostoru postane bolj gosto. Če se vaše olje ne zgosti, vam priporočamo, da zamenjajte najljubšo blagovno znamko olivnega olja za drugo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×