Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Lepota & kozmetikaKako si pomagamo pri otiščancih in kurjih očesih

Kako si pomagamo pri otiščancih in kurjih očesih

MORDA VAS ZANIMA

Če je koža izpostavljena pretiranemu oziroma prepogostemu trenju, se začne zunanja plast nalagati in tvori nekakšno odebelino iz odmrlih celic. Podobno se zgodi, če čevelj neustrezne velikosti pogosto pritiska na nožni palec ali mezinec in povrhnjica počasi ustvari odebelitev, ki se lahko razvije v kurje oko. Otiščanci so načeloma neboleči, vendar včasih pritiskajo na kost ali podkožni živec in povzročajo bolečino.

Postrgajte otiščanec po kopeli

- Oglas -

Boleče otiščance na nogah in rokah po 20 minutni vroči kopeli, ko se koža zmehča, nežno postrgajte z ne preveč grobim strgalom. Tako se bo pritisk na živec ali kost zmanjšal. Brusite ga vsak dan po malo, saj sicer lahko pride do poškodbe. Brušenje večjih in trših otiščancev lahko traja tudi mesec dni.

Mehčanje otiščancev

Oljčno olje se je izkazalo za učinkovito sredstvo za mehčanje otiščancev, tudi ricinovo olje pomaga. Nanesite ga na prizadeto mesto, pokrijte z majhno gazo in zalepite z lekarniškim trakom. Otiščance in kurja očesa na nogi lahko zmehčate tudi tako, da v vročo vodo dodate nekaj žlic grenke soli in noge namakate 30 minut. Postopek ponavljajte enkrat na dan.

Boljša kot kurativa je preventiva

Noge dvakrat na teden namakajte v vroči vodi, potem si jih obrišite in nanje vtrite mastno kremo ali losjon. Nosite čevlje, ki so vam prav. Če boste kupili pol številke premajhne, samo zato, ker so vam všeč, medtem ko je večjih številk žal zmanjkalo, si boste naredili škodo, saj bodo čevlji pritiskali na prste na vaši nogi. Pred nami je sezona vrtnarjenja, zato si pred prekopavanjem vašega vrta nadenite zaščitne rokavice. Vaše roke vam bodo hvaležne.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×