Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaNeverjetna zmožnost samoobnove našega telesa

Neverjetna zmožnost samoobnove našega telesa

MORDA VAS ZANIMA

Pogosto poslušamo predvsem o tem, kaj vse gre lahko narobe z našim telesom oziroma zdravjem. Po drugi strani pa se preredko poudarja, da je možen tudi preobrat na bolje. Naše telo je namreč zelo dodelan »sistem«, ki je v ustreznih okoliščinah zmožen tudi samoobnove, kar velja še posebej za določene organe. To vam je lahko v spodbudo, da še danes prekinete z nezdravimi navadami in dovolite telesu, da se obnovi, da ne bo nekoč za to prepozno, saj bo škoda že prevelika …

- Oglas -

Obnova telesa

Še posebej hitro se lahko obnovijo jetra

Jetra veljajo za enega najbolj izpostavljenih organov, saj morajo vsakodnevno predelati ogromno škodljivih snovi. Z navadami, kot je prekomeren vnos alkohola ali uživanje zelo mastne hrane, jetra še dodatno obremenjujemo. Tako obstaja pri jetrih nevarnost mnogih bolezni. Na srečo pa je to obenem tudi organ, ki se lahko obnovi izjemno hitro. Dajte torej jetrom priložnost, da nadomestijo poškodovane celice z novimi!

Obnova pljuč po opustitvi kajenja

Imate občutek, da kadite že predolgo, da bi bila opustitev smiselna, saj je bilo povzročene že preveč škode? Po zadnji pokajeni cigareti telo zelo hitro prične z obnovo. Žal sicer s tem, ko prenehate kaditi, ne morete povsem izničiti negativnih vplivov na jetra v preteklih letih, vendar lahko to zagotovo pomembno pripomore k izboljšanju stanja. Približno po tednu dni se začne izkašljevanje škodljivih snovi, nakopičenih v pljučih. Ker se zmanjša tudi otekanje pljuč, bo dihanje precej lažje. Če imate trenutno težave s tem, da postanete zelo hitro zadihani, lahko pričakujete, da bo situacija precej boljša po približno dveh tednih. Že v prvih 24 urah po zadnji cigareti pa se zniža tudi nevarnost za srčni napad.

Ustvarjanje novih povezav v naših možganih

V preteklosti so znanstveniki menili, da se razvoj možganov praktično povsem ustavi, ko se zaključi otroštvo. Vendar pa se je kasneje seveda izkazalo, da je možno nastajanje novih možganskih celic, obenem pa tudi novih povezav med nevroni. Tako so možni tudi nekateri skorajda čudežni primeri izboljšanja stanja. Tudi pri ljudeh s poškodovanim delom možganov, ki je odgovoren za govor, se lahko vsaj deloma obnovi sposobnost komunikacije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×