Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaNekaj preprostih in učinkovitih načinov, da spodbudite metabolizem

Nekaj preprostih in učinkovitih načinov, da spodbudite metabolizem

MORDA VAS ZANIMA

Preverite, kako lahko na preprost način znova poženete svoj metabolizem, če se vam je ta zaradi vseh prazničnih pregreh upočasnil. Seveda je najbolj zanesljiv in učinkovit recept dovolj telesne aktivnosti in kakovosten spanec, ki bo poskrbel za hormonsko ravnovesje.

Pijte več vode

- Oglas -

Pitje vode lahko pospeši vaš metabolizem. V neki študiji so ugotovili, da se je sodelujočim po 500 ml popite vode metabolizem pospešil za trideset odstotkov, učinek pa je trajal skoraj eno uro. A pozor, vse sladke in šumeče napitke zamenjajte z navadno vodo, ki pa jo lahko sami obogatite s svežim sadjem in zelišči.

Okrepite mišice

Vaše telo kalorije porablja tudi v stanju mirovanja. Znano je, da telo z večjo mišično maso pokuri več energije. Poskusite torej okrepiti svoje telo. Zato vam ni treba v telovadnico, ampak se lahko vaj za krepitev telesa lotite kar sami doma in telo okrepite z vajami za moč z lastno težo.

Naspite se

Študije kažejo, da pomanjkanje spanja ali slaba kakovost spanja znižujeta občutljivost za inzulin in lahko pripeljeta do diabetesa tipa 2, debelosti, kardiovaskularnih bolezni, predvsem če je spanec daljše časovno obdobje krajši od šestih ur na noč. Pomanjkanje spanja lahko vodi tudi v hitro pridobitev telesne teže, saj vpliva na delovanje hormona, ki vpliva na zaznavo našega občutka sitosti. Za kakovosten spanec se morate vsaj uro pred spanjem odklopiti iz vseh elektronskih naprav, saj boste tako pripomogli, da se pred spanjem vaši možgani sprostijo. Če ne morete zaspati, je pred spanjem bolj priporočljivo, da berete knjige ali revije. Na odejo ali vzglavnik pa lahko kanete kapljico eteričnega olja sivke za pomiritev.

Začinite svojo hrano

Pikantna hrana lahko spodbudi metabolizem. Kapsaicin, ki se nahaja denimo v čili paprikah bo spodbudil presnovo in pospešil kurjenje kalorij.  Čilije lahko dodate v solato, sendvič ali zdrav zelenjavni zavitek. Zjutraj lahko poskusite tudi s pitjem vode z nekaj ščepci kajenskega popra.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×