Ekologija & okoljeNASA načrtuje Arktično misijo

NASA načrtuje Arktično misijo

MORDA VAS ZANIMA

NASA tokrat za spremembo načrtuje zemeljsko misijo. Skupina znanstvenikov bo pregledala razmere na Arktičnem polu in če te posledično vplivajo na oceansko kemijo ter ekosistem, ki igra ogromno vlogo pri klimatskih spremembah.

- Oglas -

Skupina iz NASE se bo namreč odpravila na morje 15. junija iz Dutch Harborja na njeno prvo oceanografsko misijo. Potovanje je kot že omenjeno usmerjeno na opazovanje pogojev na arktičnem področju. S tem ciljem se na morje odpravlja kar 40 znanstvenikov na pet tedensko misijo z ladjo Coast Guard Cutter Healy, ki je tehnološko najbolj dovršena ledolomilka.

Ladja nudi več kot kvadratni kilometer laboratorijskih prostorov, kar je seveda nujno za takšno misijo. Znanstveniki bodo morali v teh petih tednih zbrati čim več fizičnih, kemičnih in bioloških vzorcev morja in ledu.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×