To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaNaravno nad zaprtje

Naravno nad zaprtje

MORDA VAS ZANIMA

Če ste zaprti, je vaše celotno telo bolj obremenjeno, saj je redno odvajanje blata ključno za normalno delovanje organizma. Preverite, kako si lahko sami pomagate pri zaprtju, tej vedno bolj pogosti tegobi.

- Oglas -

Pijte dovolj tekočine

Čeprav  je to osnovno pravilo, nanj marsikdo še vedno pozabi. Izjemno pomembno je, da spijete dovolj sveže in čiste pitne vode na dan, saj se bo, če redno pijete premalo, vaše telo temu prilagodilo, kar pa bo negativno vplivalo na procese v vašem telesu, tudi na prebavo. Ko pričnete piti dovolj tekočine, se boste počutili bolje, s tem boste pripomogli k boljši prebavi, raven energije se bo zvišala, to pa bo imelo dober učinek tudi na vašo kožo.

Sveža hrana, bogata z vlakninami

Velik poudarek namenite tudi temu, kaj vnašate v svoje telo. Hrana, ki je bogata z vlakninami, vitamini, minerali, spodbuja prebavo. V vsak obrok zato vključite svežo zelenjavo in sadje. Posegajte po zeleno listnati zelenjavi, jagodičevju, korenju, pesi in kapusnicah. Pri vsakem obroku si tako poskušajte privoščiti mavrico sveže zelenjave in sadja, saj vam bo vaše telo hvaležno.

Prebavo bodo pomagali uravnati tudi oreščki in semena, kot so mandlji, orehi, sončnična in bučna  semena. Izjemno učinkovita za prebavo pa so lanena in chia semena. Če želite hitro odrešitev, poskusite s sveže stisnjenimi zelenjavnimi sokovi. Pripravite si sveže stisnjen sok iz pese, korenja, zelene, ingverja, jabolka in limone in kmalu boste začutili, da se vaša prebava premika.

Fermentirana hrana

- Oglas -

Če ne želite uporabljati kupljenih probiotikov, je lahko rešitev tudi v hrani. Fermentirana prehrana bo poskrbela za zdravo črevesje, hkrati pa bo delovala dobro na imunski sistem in splošno počutje. Naravno fermentirana hrana, ki jo lahko vključite v svoj jedilnik, je denimo kombuča, kislo zelje, kimči, kefir, jogurt, itd. Poskrbite, da je fermentirana hrana pripravljena iz ekoloških surovin.

Ne pozabite na telesno aktivnost

Za zdravo prebavo je izjemno pomembno tudi gibanje, zato se po večjih obrokih poskušajte brez izjeme odpraviti na sprehod. Poskrbite, da boste hrano zaužili v miru, brez motenj in da se boste posvetili samo svojemu krožniku. Ob obrokih spijte topel janežev ali metin čaj.

Dodatna pomoč

Če sprememba življenjskega sloga ne pomaga, lahko poskusite tudi z zdravilnimi zelišči in minerali. Najbolj znana naravna pomoč je indijski trpotec, vendar morate ob uživanju popiti velike količine vode. Odvajalno naj bi delovala tudi aloje vera in magnezij.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×