0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPosvetlite si lase brez barvanja!

Posvetlite si lase brez barvanja!

MORDA VAS ZANIMA

Barvanje las, doma ali v frizerskih salonih, je danes postalo redna navada mnogih. Tisti, katerih naravna barva las je temnejša, si pogosto želijo svetlejših las – in obratno. Razumljivo je, da si občasno zaželite spremembe, vendar pa ima lahko redno barvanje las dolgoročno precej negativen vpliv na vaše zdravje.

- Oglas -

Težko je namreč najti barvo za lase, ki bi bila zares naravna in ne bi vsebovala snovi, ki so lahko potencialno škodljive. Po drugi strani pa obstaja nekaj možnosti za zares naravno spremembo las brez uporabe kemičnih pripravkov. Tokrat smo za vas zbrali nekaj predlogov, kako si lahko posvetlite lase brez barvanja. Učinek seveda ne bo tako izrazit, kot če bi uporabili barvo za lase, vendar pa bo tudi škoda precej manjša.

Limonin sok

Kombinacija limoninega soka in nekaj sončnih žarkov lahko poskrbi za zelo hitro, obenem pa naravno posvetlitev vaših las. Učinkovit pa je lahko tudi samo limonin sok. Stekleničko z razpršilnikom napolnite z mešanico vode in sveže iztisnjenega limoninega soka (v razmerju 1 : 1). Popršite po laseh. Če je možno, za krajši čas izpostavite lase, popršene s to mešanico, sončni svetlobi. Na koncu sperite. Priporočljivo je, da na lase nanesete še kokosovo olje, saj lahko limonin sok lase precej izsuši.

- Oglas -

Rabarbara

Lase lahko naravno posvetlite tudi s pomočjo rabarbare. Skuhajte rabarbarin kompot oziroma čaj, vendar naj bo nekoliko bolj koncentriran kot običajno. Počakajte, da se tekočina ohladi, nato pa z njo sperite lase, ki ste jih prehodno oprali s svojim običajnim šamponom in vodo.

Kamilica

Za naravno posvetlitev las mnogi uporabljajo tudi kamilico oziroma kamilični čaj. Tudi v tem primeru se priporoča, da pripravite nekoliko močnejši čaj, saj bo tako učinek najboljši. Čaj ohladite in ga prelijte v embalažo z razpršilnikom. Tekočino nato popršite po laseh, po možnosti tik pred tem, preden se odpravite ven. Posvetlitev bo namreč najbolj izrazita, če bodo prišli lasje, popršeni s kamiličnim čajem, v stik s sončno svetlobo. Kamilični čaj lahko uporabite tudi za dodatno spiranje las po umivanju in ga pustite na laseh čez noč. Zjutraj bodo vaši lasje za nekaj odtenkov svetlejši kot običajno.

Cimet

Rahla posvetlitev las je možna tudi z uporabo cimeta. Najprej morate cimet v prahu zmešati z malce vode, da dobite gosto pasto. Po umivanju na lase najprej nanesite manjšo količino kokosovega olja, nato pa še cimetovo pasto. Lase ovijte v folijo in počakajte do naslednjega jutra, preden lase še enkrat operete.

Soda bikarbona

Poleg številnih drugih možnosti uporabe je soda bikarbona zelo uporabna tudi takrat, ko si želite posvetliti lase brez barvanja. Podobno kot pri cimetu morate tudi pri tej metodi najprej pripraviti gosto pasto iz kombinacije sode bikarbone in vode. Po umivanju las pasto vtrite v lase, počakajte približno 10 minut, nato pa jo sperite in uporabite še balzam za lase. Svetujemo vam, da postopka ne izvajate prepogosto, saj lahko soda bikarbona sicer pretirano izsuši lase. Tako je dobro, da po vsaki uporabi sode bikarbone za naravno posvetlitev na lase nanesete malce kokosovega olja, ki bo lase izdatno navlažilo in jih oskrbelo s pomembnimi hranili.

.

NAJNOVEJŠE