0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 naravnih načinov za borbo z vročino ali začetkom prehlada

5 naravnih načinov za borbo z vročino ali začetkom prehlada

MORDA VAS ZANIMA

Ker se bliža čas prehladov in vročin, je dobro poseči po pripravkih naših prednikov in si tako vse skupaj malo olajšati.

- Oglas -

gripa in prehlad

ČESNOVA LIMONADA

Za pripravo potrebujemo tri stroke česna, ki ga sesekljanega damo v kozarec, prelijemo z vrelo vodo, pustimo 15 minut in ko se malce ohladi, dodamo še med. Spijemo do štiri skodelice na dan. Morda se sliši skrajno neokusno, a česna se ne čuti, zato je primerno tudi za otroke.

TIMIJANOV ČAJ Z MEDOM

Tale prehladna kombinacija deluje, ker med zdravi kašelj, timijan deluje protimikrobno in pospešuje izločanje sluzi, skupaj pa tvorita še odličen okus.

- Oglas -

INGVERJEV ČAJ

Ingver preprečuje razna vnetja in znižuje temperaturo, poleg tega pa še umirja kašelj in deluje antibakterijsko. Njegova pozitivna lastnost je tudi ta, da deluje tudi, ko se bolečine v grlu že pojavijo. Čaj si pripravimo iz približno 2 cm ingverjeve korenine, ki jo lahko narežemo ali naribamo ter nato zalijemo z vrelo vodo in pustimo stati 10 minut.

PREZNOJITE SE

Mnogi ljudje pravijo, da se počutijo veliko boljše, če se preznojijo. To lahko storimo tako, da na tuš nataknemo manjšo brisačo, na katero kanemo 10 kapljic kakšnega zeliščnega eteričnega olja in nato vklopimo vročo vodo. V kopalnici bo kmalu vroče in prijetno se boste spotili. Seveda ne pozabite na zadostne količine vode, za hitrejši učinek pa še ingverjev čaj.

ROBČEK PREPOJEN Z ZELIŠČNIM ETERIČNIM OLJEM

Če vas začenja boleti v prsih, bo robček prepojen s kakšnim od eteričnih olj, pri tem hitro pomagal, saj nam bo sprostilo dihalne poti.

NAJNOVEJŠE