Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.
Ekologija & okoljeKako poskrbimo, da ne zavržemo preveč hrane

Kako poskrbimo, da ne zavržemo preveč hrane

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje ne znamo ravnati s hrano. Več kot milijardo ton hrane zavržemo vsako leto, kljub temu da je toliko ljudi na svetu lačnih in nima za preživetje. Zavržene hrane seveda ne morejo pojesti, lahko pa si vsaj malo olajšamo vest in hrane ne mečemo po nepotrebnem v smeti. Preberite si nekaj nasvetov, kako boste temu kos.

- Oglas -

Hrana odpadki

  1. Vsako sadje, ko postane mehko, še ni za v smeti. Je le preveč zrelo in odlično ga lahko porabimo pri zelenjavnem ali sadnem zelenčku oz. smutiju. Zelenjavo, ki je rahlo ovela, lahko spečemo ali jo porabimo v juhi. Razen ovelega izgleda ni z njo nič narobe.
  1. Naredite si seznam in vztrajajte pri njem. Verjemite, ta že večkrat omenjeni seznam ni precenjen, saj nas v trgovinah velikokrat zamikajo popusti in potem se znajdemo pri blagajni z vso tisto kramo. Doma pa ugotovimo, da smo kupili preveč hrane, sploh take, ki se hitro pokvari.
  1. Poskrbite za primerno temperaturo hladilnika, saj tako hrana ostane dlje časa sveža. Za maksimalno svežino je priporočena temperatura od ena do pet stopinj Celzija.
  1. Ne odpravljajte se po nakupih s praznim želodcem ali pa iz dolgčasa, saj boste med kupovanjem v glavi načrtovali več kosil in več malic, kot ste jih vi in vaša družina sposobni pojesti.
  1. Če kupujete hrano, ki je občutno znižana, preverite datum, saj gre ponavadi za hrano, ki je tik pred iztekom uporabnosti. Kupite torej lahko samo kos ali dva.
  1. Poskrbite, da tisto hrano, ki ste jo najprej dali v hladilnik in ne kakšen dan kasneje, tudi prej pojeste. S takim sistemom boste stežka pozabili na kakšen kos hrane in je tako ne boste brez potrebe zavrgli.
  1. Kupujte čim več lokalne hrane v ekoloških pakiranjih in tako poskrbite tudi za to, da ne onesnažujete okolja.
  1. Uporabite ostanke. Ostanki niso zanič. Ostanke lahko super porabite za kakšno novo jed. Preveč skuhane omake lahko zmrznete in tako podaljšate njeno užitnost. Solate lahko porabite za sendviče, riž za riževe narastke, star kruh za drobtine, vse skupaj pa s kakšno primesjo jajca ali chia semen tudi za okusne polpete. Tako porabite ostanke, poskrbite da ne zavržete veliko hrane, hkrati pa imate naslednji dan zagotovljeno vsaj okusno malico.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×