Zdravje & prehranaNajboljša živila za izgorevanje maščob

Najboljša živila za izgorevanje maščob

MORDA VAS ZANIMA

Ker se bliža čas praznikov, ko se vsi malo bolj pregrešimo, smo za vas na enem mestu zbrali hrano, ki jo lahko vključite v svoj jedilnik, da boste poskrbeli za bolj učinkovito izgorevanje prazničnih jedi in pregreh.

- Oglas -

Izgorevanje maščob

Živila iz polnozrnate moke

Vaše telo pri presnovi živil iz polnozrnate moke porabi dvakrat več energije kot pri presnovi predelane hrane.

Pusto meso

Beljakovine imajo visok termogenetski učinek, kar pomeni, da se kalorije porabljajo že med samim prehranjevanjem. Tako lahko že med žvečenjem zaradi tovrstnega učinka porabite tudi do trideset odstotkov kalorij.

Mlečni izdelki z malo maščobe

Ker so bogati s kalcijem in vitaminom D, pomagajo pri nastanku mišične mase. Znano je, da mišice za presnovo porabljajo več energije kot maščobno tkivo.

Zeleni čaj

- Oglas -

Zeleni čaj učinkovito pospešuje metabolizem. Nadomestite sladke pijače z zelenim čajem. Za večji vnos lahko poskrbite tako, da si ga pripravite večjo količino za cel dan in ohladite.

Čili

Čili vsebuje kapsacin. Ta sestavina pogreje vaše telo, zato pa dodatno kurite kalorije. Dobite jo lahko s surovimi, kuhanimi ali posušenimi čiliji. Uporabite pekoče omake v vaši kuhinji- dodajajte jih v juhe, meso, testenine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×